Cassola d’arròs amb bolets

Aquesta recepta vaig començar a fer-la quan vivíem a pagès, ja que llavors els bolets que collíem nosaltres o ens regalava en Joan Pons –si l’any era generós- els assecàvem, doncs no donaven l’abast a consumir-los tots. 
Ara els compro a una parada del mercat que exclusivament té bolets i encara que tinc la possibilitat de fer-la amb frescos, doncs té un bon sortit de varietats, m’agrada utilitzar el secs. Podeu fer la barreja que vulgueu, però els ceps són imprescindibles. 
 
CASSOLA D’ARRÒS AMB BOLETS 
 
Ingredients: 35 grams de bolets secs (15 grams de ceps, 10 grams de trompetes de la mort i 10 grams de barreja), 2 grans d’all, 2 pastanagues, tres banques d’api, 200 grams d’arròs, 1 pastilla de brou vegetal ecològic 1,250 mil·lilitres de brou, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 
 
A primera hora del matí o la nit anterior heu de posar el bolets secs en remull. L’aigua (1,250 mil·lilitres) on els hàgiu remullat l’heu de guardar, doncs serà el brou amb el que fareu l’arròs. Podeu fer-ho com vulgueu, però a mi m’agrada preparar-me tots els ingredients abans. Començo picant els dos grans d’alls ben petitons; pelant les pastanagues i tallant-les súper petitones; traient -amb el pelador de patates- els fils de les branques d’api i després tallant-les després ben petitones i finalment tallant, també més aviat bocins petits el bolets escorreguts. 
Amb tots els ingredients preparats ja podeu posar una cassola amb un raig d’oli d’oliva al foc mig, quan estigui moderadament calent hi afegireu l’all picat, remenareu, esperareu un parell de minuts (no més), hi ja podeu afegir-hi l’api, remenareu, esperareu uns minuts i ha podeu afegir-hi les pastanagues, remenareu, esperareu uns minuts més i finalment ja podeu afegir-hi els bolets, remenareu, salpebrareu, tornareu a remenar i ho deixareu uns 10 minuts. 
Mentrestant escalfareu el brou (l’aigua on heu remullat el bolets + la pastilla de brou vegetal ecològic). Quan aquest comenci a bullir, afegireu l’arròs a la cassola, remenareu i hi vessareu el brou, remenareu, tastareu el brou per si cal rectificar de sal i ho deixareu coure el temps que necessiti l’arròs, doncs no tots necessiten el mateix. No us oblideu que aquest és una arròs a la cassola o sigui que us ha de quedar sucós, però que no necessiteu menjar-lo amb cullera. 
 
Inclosa la preparació de les verdures he ce calcular que tardareu un hora més o menys. La quantitat és per quatre persones. Plat únic acompanyat d’una amanida. 
 
NOTA.- Us suggereixo que no poseu tot el brou de cop a la cassola, doncs hi ha vegades -no sé molt bé perquè- l’arròs no l’absorbeix tot. Jo sempre en reservo una mica de calent –per no tallar la cocció de l’arròs- i si cal l’afegeixo.

Amanida «Niçoise» amb mostassa

Aquesta recepta és una de les moltes versions que faig inspirada en la clàssica amanida mixta coneguda arreu amb el nom de «niçoise». Ella accepta múltiples ingredients i dels imprescindibles jo en aquesta versió hi he posat: mongeta verda, ou dur, tomàquet i les negres. A tots el puristes que ben segur s’escandalitzaran els demano disculpes, però també els demano que la facin i que la provin. 
 
AMANIDA «NIÇOISE» AMB MOSTASSA 
 
Ingredients: 300 grams de mongeta verda llarga congelada, 2 tomàquets (uns 250 grams), 1 ou dur, olives negres d’Aragó, mostassa Maille: 1 cullerada de postre de Dijon Originale i 1 cullerada de postre à l’Ancienne i un bon raig d’oli d’oliva. 
 
Jo utilitzo mongeta verda llarga congelada, doncs al mercat on compro hi ha una parada que la té de molt bona qualitat i també perquè és molt més ràpida de preparar. 
Coureu la mongeta amb aigua i sal, l’escorrereu i la deixareu refredar. Posareu en el bol, on hi servireu l’amanida, l’oli i les dos cullerades de postre de les dos diferents mostasses i barrejareu. Sobre aquest barreja hi afegireu les mongeta verda llarg ja refredada, els tomàquets tallats a bocins més aviat petitons, l’ou dur tallar a octaus, les olives negres i barrejareu be, però amb cura, tastareu i ja la podeu servir. 
 
NOTA.- Aquesta amanida no necessita maceració o sigui que podeu preparar-la i servir-la, però si que és molt millor -si la feu a l’estiu- tenir els ingredients a la nevera abans de prepar-la, doncs així aquesta estarà fresqueta. Heu de calcular per 2 persones i uns 25 minuts, com a molt de preparació.

Secret ibèric amb xampinyons, pebrot i ceba

Donada la situació energètica actual he decidit provar de cuinar d’una manera molt més sostenible, però igual de saludable i bona que la que he fet fins ara. Les amanides de pasta i/o llegum fredes, entre d’altres, són una bona solució, però no per sempre. Les pautes que m’he donat bàsicament són: utilitzar el mínim d’estris, embrutar menys els fogons i coccions curts. 

SECRET IBÈRIC AMB XAMPINYONS, PEBROT I CEBA 

Ingredients: 250 o 300 grams de secret ibèric, 1 ceba vermella, 1 pebrot verd i 250 grams de xampinyons «agaricus bisporus», sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 

Netejareu les verdures. Posareu un raig d’oli d’oliva a la paella i hi afegireu la ceba, salpebrareu, tapareu i la posareu a foc mig i la deixareu coure uns minuts. Mentrestant tallareu el pebrot a bastonets allargassats que afegireu a la paella, remenareu, tapareu. Mentre els deixareu coure ambdós un minuts, tallareu els xampinyons a octaus i els afegireu a la paella, remenareu, tapareu i esperareu una quatre o cinc minuts, destapareu, remenareu, tastareu per si cal rectificar i els fins que les verdures estiguin al vostre gust. No us passeu amb el temps de cocció, doncs els xampinyons han de quedar al dent, mai tipus bullits/tous. Quan ja estiguin al punt correcte de cuites, les vessareu len un safata i a la mateixa paella i coureu a foc més aviat alt (volta i volta) el secret ibèric laminat i salpebrat. Podeu substituir el secret ibèric per qualsevol altra carn o peix. NOTA.- Heu de calcular que tardareu uns 30 minuts segons la vostra habilitat i les quantitats estan calculades per dos persones.

Macarrons amb tomàquets cirerol i alfàbrega

Aquesta recepta és una de les més fàcil que faig. D’ella tinc dos versions: la d’estiu que és la que us explico avui i un altra amb gairebé el mateixos ingredients que la faig quan no fa tanta calor. La preparo a primer hora del matí, ja que necessita unes hores de maceració i a l’hora de dinar està al punt. Normalment la serveixo com a segon plat i de primer faig una crema de verdures i/o fruita freda. 
 
MACARRONS AMB TOMÀQUETS CIREROL I ALFÀBREGA 
 
Ingredients: 400 grams de macarrons, 250 grams de tomàquets cirerol, 40 grams d’alfàbrega fresca, 1 o 2 grans d’all, 8 cullerades soperes d’oli d’oliva, 4 cullerades soperes de vinagre de poma, sal, i pebre negra mòlt. 
 
Posareu una olla amb aigua i sal al foc. Quan comenci a bullir hi vessareu el macarrons i el deixareu coure fins que estiguin al dente. 
Posareu en el bol on hi servireu l’amanida, l’oli, el vinagre de poma, la sal, el pebre i el gra d’all ben picat i barrejareu. 
Sobre la barreja de l’amaniment que ja teniu al bol hi afegireu els tomàquets cirerol nets i partits per la meitat, la alfàbrega tallada ben petitona i el macarrons cuits i escorreguts, remenareu, tastareu per si cal rectificar, esperareu que es refredi i la reservareu a la nevera fins una estona abans de servir a taula. 
 
NOTA.- Heu de calcular que ha d’estar unes 2 o 3 hores en maceració. Quan reserveu l’amanida a la nevera he tenir cura de que el bol està ben recobert amb film transparent, perquè l’all no deixi gust a la nevera. Encara que sigui una amanida freda millor treure-la de la nevera una estona abans, doncs a temperatura ambient està més bona, ja que si està massa freda és més difícil trobar el gust a tots els ingredients. Heu de calcular per 4 persones (o 6 segons la gana) si el serviu com a segon. Temps de preparació uns 30 minuts com molt, és fàcil de fer i bonica de color.

Amanida de patata, bacallà, tomàquet i cibulet

Aquesta recepta bàsicament la faig a l’estiu. La preparo a primer hora del matí, ja que necessita unes hores de maceració i a l’hora de dinar està al punt. Normalment la serveixo com a segon plat i de primer faig gaspatxo. 
 
AMANIDA DE PATATA, BACALLÀ, TOMÀQUET I CIBULET 
 
Ingredients: 400 grams de patata pelada cru, 250 grams de bacallà remullat (tipus esqueixada), 2 tomàquet grans (350 grams + o -), 100 grams de pèsols cuits, 1 gra d’all, sal, pebre, 6 cullerades oli d’oliva, 3 cullerades vinagre de poma i 15 grams de cibulet. 
 
Pelareu les patates, les tallareu a bocins més aviat petits i les bullireu en un pot amb aigua i sal, amb cura que no fer-les massa, doncs els bocins us han de quedar sencer. Escorreu i les deixareu refreda i això mateix (bullir, escórrer i refreda) fareu amb els pèsols. 
Posareu en el bol, on hi servireu l’amanida, l’oli, el vinagre de poma, la sal, el pebre i el gra d’all ben picat i barrejareu. 
Sobre la barreja de l’amaniment que ja teniu al bol hi afegireu el reste dels ingredients d’un en un, i recordeu remenar després de cada incorporació. Jo tinc un ordre, però suposo que no passa res si el canvieu. Jo començo amb el bacallà esqueixat; el tomàquet tallat petit i sense les llavors; la cibulet tallada súper petita i per últim els pèsols i les patates ja refredades, remenareu bé i abans de posar-ho a la nevera heu de tastar-ho per si cal rectificar. 
 
NOTA.- Heu de calcular que ha d’estar ben be unes 4 o 5 hores en maceració. Quan reserveu l’amanida a la nevara he tenir cura de que el bol està ben recobert amb film transparent, perquè l’all no deixi gust a la nevera. Encara que sigui una amanida freda millor treure-la de la nevera una estona abans, doncs a temperatura ambient està més bona, ja que si està massa freda és més difícil trobar el gust a tots els ingredients. 
Heu de calcular per 4 persones si el serviu com a segon. Temps de preparació uns 60 minuts com molt, és fàcil de fer i bonica de color.

Còctel de préssec

Amb aquesta recepta estreno la secció de begudes del blog. No sóc molt aficionada a fer-ne, ja que els gustos de casa són molt senzills, però com fa uns dies vam regalar-nos un cistell de préssecs he pensat que preparar un còctel amb els més madurs estaria bé. 
 
CÒCTEL DE PRÉSSEC 
 
Ingredients: 120 mil·límetres de ginebra, 4 préssecs madurs, tònica i unes fulles de menta per decorar. 
 
Rentareu, pelareu, triturareu i passareu per un colador els préssecs. Repartireu el suc recollit en 4 copes, afegireu la ginebra gelada, acabareu d’omplir les copes amb més o menys quantitat (segons gust) amb tònica freda i unes fulles de menta per decorar. 
 
NOTA.- Quantitat per quatre persones, dificultat fàcil, temps de preparació entre 10 o 15 minuts segons habilitats.

Broquetes de gall d’indi amb curri i sèsam torrat

Per fer aquesta recepta – si voleu servir-la per dinar - cal matinar, doncs el secret està en el temps de maceració. Podeu fer-les amb pollastre, però la carn de gall d’indi és molt més saludable. Té vitamines del grup B, minerals com ara el zenc, selènic, potassi i fòsfor i el seu nivell de colesterol és més baix que el d’altres carn. 
 
BROQUETES DE GALL D’INDI AMB CURRI I SÈSAM 
 
Ingredients: 300 grams de pit de gall d’indi sense pell, sal, pebre negre mòlt, curri, oli d’oliva, llavors de sèsam i broquetes de fusta. 
 
Tallareu el gall d’indi a daus, els amanireu amb la sal, el pebre, el curri (generosament) i l’oli d’oliva, barrejareu molt bé, els posareu en una carmanyola i els deixareu a la nevera fins l’hora de cuinar-lo. Ha d’estar en maceració ben bé unes sis hores i si podeu remenar-ho un parell de vegades, perfecte. 
Penseu que heu de mullar les broquetes de fusta abans muntar-les. Posareu només unes gotes d’oli d’oliva a la paella, doncs ja heu posat oli a la maceració, posareu les broquetes, tapareu la paella i les deixareu coure uns minuts (2 o 3 no més) per cada costat. 
Mentre es couen les broquetes, torrareu les llavors de sèsam i un cop torrades les vessareu damunt de les broquetes. 
 
Podeu servir-les acompanyades d’amanida o verdura al vapor, però a casa ens agraden acompanyades de compota de poma.
 
NOTA.- Quantitat per dos persones, dificultat fàcil, temps de preparació tota, com a molt, 25 minuts.

Plum Cake de bacallà, gambes i patata

El nom de “plum cake” d’aquesta recepta és degut a que l’he fet en un motllo rectangular on habitualment hi faig el tradicional “plum cake de fruites” i que jo sàpiga no hi ha cap llei que ho prohibeixis. És ideal preparar-lo per un dia que tingueu convidats, doncs el podeu fer el dia abans i així us descarregueu de feina el dia de la trobada amb familiars o amics. 
 
PLUM CAKE DE BACALLÀ, GAMBES I PATATA 
 
Ingredients cuites i ben escorreguts: 300 grams de bacallà, 150 de gambes i 200 grams de patates. Ingredients crus: 4 ous (XL), 2 grans d’all xafats, 2 cullerades de julivert fresc tallat ben petitó, sal, pebre negra mòlt i mantega. 
 
 Posareu en una cassola amb abundant aigua i sal al foc. Quan comenci a bullir i coureu primer les gambes uns 2 minuts, passat el temps les retirareu amb una escumadora i les deixareu damunt d’una reixeta perquè s’acabin d’escórrer. A la mateixa aigua hi coureu els talls de bacallà uns 4 o 5 minuts, els retirareu i els deixareu a la reixeta. Per últim a la mateixa aigua hi coure les patates uns 10 minuts (segons la classe que utilitzeu), les retirareu quan ja estiguin cuites i les deixareu escorre. 
 
Mentre es refreden i s’escorren els ingredients cuits, untareu el motllo amb mantega, en folrareu el fons amb paper sulfurat, que també untareu amb mantega i reservareu. En un bol batreu els ous amb una mica de sal i pebre negra molt. Xafareu els alls, tallareu ben petitó el julivert i reservareu fins el moment de afegir-los a la barreja de peix i patates. 
 
En un bol hi barrejareu les patates ben xafades; el bacallà esmicolat (net de pell i espines); les gambes tallades a bocins petitons i el julivert, remenareu fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats, tastareu per si cal rectificar i –si ja està al vostra gust- ja podeu vessar-hi els ous batuts. Remenareu novament i vessareu al motllo preparat i reservat. Si voleu una textura molt fina podeu triturar-ho. 
 
 
Posareu el motllo en una safata amb un drap de cotó al fons, hi vessareu aigua calenta fins que aquesta cobreixi la meitat del motllo i ho posareu al forn escalfat a 180º entre uns 30 / 40 minuts. Per comprovar si ja està cuit l’heu de punxar amb una broqueta i si aquesta surt neta vol dir que ja estan. Esperareu que es refredin un mica per desemmotllar-lo, per fer-ho el millor és passar un ganivet pel lateral del motllo i amb molta cura deixar-lo caure damunt d’una safata. Sobretot no els guardeu a la nevera dins del motllo, doncs llavors us serà més difícil de desemmotllar. Recordeu-vos de treure el paper del fons abans de servir a taula. 
A mi m’agrada la lleugera crosta que queda al coure’l sense tapar el motllo amb paper d’alumini, però si voleu un aspecte més tipus flam o mousse podeu tapar-lo, vosaltres mateixos. 
 
La mesura del motlo és de: 26 cm de llarg, 7 cm d’alt i 11 cm d’ample. Heu calcular que tardareu un 90 minuts, ben bé, almenys la primera vegada, després potser una mica menys. Acompanyat d’una bona aminada en teniu per sis persones ben bé. 
 
NOTA.- Podeu substituir alguns dels ingredients cuits, per alguns altres que us agradin més, però sempre amb patata. L’aigua no li agrada a aquesta recepta, per això qualsevol producte que utilitzeu que contingui el mínim d’ella o sigui que sempre ben escorreguts. 
Si heu triat l’opció de fer-lo un dia per l’altre, al desemmotllar-lo deixeu-lo caure en un paper d’alumini i quan estigui fred, l’emboliqueu i el poseu a la nevera. 
Millor si el traieu (de la nevera) una estona abans de servir-lo a taula.

Salmó al forn amb crosta de mostassa i julivert

A casa no hi ha mai cap problema amb el peix sempre i quan no porti espines, per això un filet de salmó, on s’hagin eliminat totes les espines, és una bona opció. A la planxa ens agrada, però per no avorrir-nos i canviar una mica, la recepta que us proposo és de les que més èxit té. 
 
SALMÓ AL FORN AMB CROSTA DE MOSTASSA I JULIVERT 
 
Ingredients: 4 tallats de salmó, 60/70 (aprox.) grams de pa torrat ratllat, 1 ½ cullerada de sucre integral, 2 cullerades de mostassa Dijon, 2 llimes, 1 boci de mantega, 4 o 5 cullerades de julivert picat, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 
 
Barrejareu en un bol el pa ratllat, el sucre integral, la mostassa de Dijon, la mantega a temperatura ambient, la ratlladura de la pell de les llimes, el julivert picat, la sal i el pebre negra molt i reservareu. 
Ruixareu amb una mica de suc de les llimes (les mateixes que heu utilitzar per obtenir la ratlladura) el salmó i el posareu en una safata que pugui anar al forn amb el fons cobert de paper sulfurat prèviament untat amb unes gotes d’oli d’oliva. 
 
Repartireu la barreja que heu reservat entre els quatre tallats de salmó. Heu de prémer molt bé (la barreja) perquè quedi ben fixada a ells, no us preocupeu si part de la barreja cau pels laterals. 
 
Posareu la safata al forn escalfat a 200º uns 15 minuts, segons el punt de fet que us agradi el peix. Quan ja el tingueu cuit com a vosaltres us agradi (no us passeu o us quedarà sec), ja el podeu treure. El servireu acompanyat de patates o verdura (bledes, mongeta verda, bròquil…) al vapor. La quantitat és per quatre persones i tardareu uns 45 minuts més o menys. 
 
NOTA.- L’heu de servir acabat de treure del forn, doncs així apreciareu la “crosta”.

Espàrrecs de marge amb formatge Idiazábal

No us explicareu totes les seves virtuts, dons són infinites i ben segur que ja les coneixeu. A casa en agraden moltíssim i els cuino de diferents maneres, la recepta d’avui la tinc classificada com «amanida tèbia», però també podria haver posat en el grup de «verdures». Els (Asparagus acutifolius aphyllus) són els llargs i prims que podem recollir a la primavera als boscos mediterranis i són els de gust més intens. Els que normalment comprem al mercat son de cultiu i tenen el moment de màxima esplendor entre abril i juny 
 
ESPÀRRECS DE MARGE AMB FORMATGE IDIAZÁBAL 
 
Ingredients: 2 manats d’espàrrecs de marge, oli d’oliva, sal, pebre negra mòlt i un boci de formatge curat Idiazábal. 
 
Netejareu el espàrrecs, eliminareu les part més dures i els eixugareu. Posareu la planxa al foc amb un raig d’oli i quan aquesta estic calenta i coure el espàrrecs un parell de minuts com a màxim per cada costat. Els posareu en una safata, els salpebrareu i repartireu per damunt el formatge Idiazábal que haure tallat abans a llenques molt fines amb l’ajuda d’un pelador de patates. 
L’èxit d’aquesta amanida tèbia és la rapidesa, doncs els espàrrecs just acabats de fer fan que el formatge es fongui lleugerament. 
 
Quantitat per quatre persones. Temps de preparació 20 minuts com a màxim.

Compota de poma amb vainilla i canyella

A casa aquesta recepta és un postre tradicional d’hivern. Sempre l’hem fet amb les pomes més petitones i lletges de la collita, però com ara vivim a ciutat i no tenim pomeres les compro al mercat. Normalment les deixo uns dies a la cuina a temperatura ambient perquè perdin aquell toc de «càmera frigorífica» que acostumen a tenir. 
 
COMPOTA DE POMA AMB VAINILLA I CANYELLA 
 
Ingredients: 2 quilos de pomes, 25 grams de mantega, 4 cullerades soperes de sucre, 2 cullerades de postre de pasta concentrada de vainilla Bourbon, canyella en pols i 2 tasses de cafè d'aigua. 
 
Posareu la mantega tallada o bocins petitons i els posareu a la cassola on tingueu pensat fer la compota. Pelareu, traureu el cor de les pomes, les tallareu a octaus i les anireu posant a la cassola, quan porteu un quilo de pomes (més o menys) hi afegireu 2 culleres de sucre, 1 de la pasta de vainilla, un bon polsim de canyella i l'aigua. Fet això continuareu amb la resta de pomes i abans d’encendre el foc hi afegireu el resta de sucre, pasta de vainilla, canyella i remenareu.
 
Heu de posar la cassola al fogo petit i a nivell mig/baix, doncs fins que no s’hagi fos la mantega i les pomes hagi començat ha deixar anar aigua no podeu pujar el foc. En el moment que pugeu el foc heu d’estar alerta i remenar molt sovint perquè no s’enganxi la compota. Mentre remeneu, sempre amb cullera de fusta, heu d’anar trossejant les octaus de pomes, ja que així anireu donar textura a la compota, doncs mai l’heu de triturar -almenys pel meu gust-, quan s’hagi evaporat tota l’aigua que deixen anar les pomes, tingueu tots els octaus gairebé desfets, la compota tingui un bonic color daurat i semble que està a punt d’enganxar-se ja podeu apagar el foc i deixar reposar una estona. 
 
El meu consell és que la serviu sempre tèbia i sola, però també podeu servir-la amb gelat, iogurt, unes galetes integrals... Si l’heu de guardar, perquè no us l’heu menjat tota, millor fer-ho en un carmanyola de vidre i escalfar-la de nou abans de tornar-la a servir. 
 
Heu de calcular com a molt una hora per fer-la, però si teniu pràctica a la cuina 40 minuts són més que suficients.

Barrejat de pollastre i carbassa

El pollastre modern és un producte de creixement ràpid que ha estat possible gràcies a la proesa de l’enginyeria agrícola. Com creixen tan ràpid i viuen molt poc la seva carn és bastant insípida. Per això si us ho podeu permetre us suggereixo que utilitzeu els anomenats “free range” o com diríem nosaltres “pollastres amb llibertat de moviment”, doncs com més bo sigui el pollastre millor serà el barrejat 
 
BARREJAT DE POLLASTRE I CARBASSA 
 
 Ingredients: 300 grams de pit de pollastre sense pell i desossat, 300 grams de carbassa crua, pelada i sense llavors, 1 ceba vermella, 30 grams de panses de Corint, 3 pebrot secs de Caiena, julivert, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 
 
Preparareu tots els ingredients abans, doncs el ritme a l’hora de fer aquesta recepta és més aviat ràpid. L’èxit d’aquesta recepta és que el gruix de tots els ingredients sigui prim i allargassat. 
Posareu a remullar les panses amb aigua calenta o un licor tipus Moscatell. Pelareu, rentareu i tallareu la ceba a làmines fines. Pelareu la carbassa i la tallareu a tires primes (uns 8/10 centímetres de llarg per uns 2 d’ample) i salpebrareu. Filetejareu el pit de pollastre, el tallareu a tires d’uns 5/6 centímetres de llarg i salpebrareu. Picareu el julivert. 
 
Posareu la Caiena a la paella o wok amb un raig d’oli d’oliva i la posareu al foc a una temperatura mitja alta i ho deixareu un minut, més o menys abans d’afegir-hi la ceba, remenareu i ho deixareu coure un parell de minuts. Hi afegireu les tires del pollastre salpebrades, remenareu, gairebé sense parar fins que estiguin cuites –que serà quan hagin canviat de color-. Llavors hi afegireu les tires de carbassa i les panses escorregudes, ho barrejareu tot molt bé i tapareu. Heu de remenar-ho de tan en tan fins que la carbassa s’hagi estovat (heu de calcular un 3/4 minuts). Finalment hi afegireu el julivert remenareu i ja podeu servir. 
 
Les quantitats d’aquest recepta són per a 2 persones. El temps necessari per fer-la és d’uns 35 minuts (menys o menys), depenent de la vostra habilitat a l’hora de preparar tots els ingredients i l’he classificat com a fàcil. 
 
NOTA: El toc picant de la Caiena en contrast amb la dolçor de les panses a mi m’agrada, però si no suporteu el picant podeu eliminar-la.