Macarrons amb tomàquets cirerol i alfàbrega

Aquesta recepta és una de les més fàcil que faig. D’ella tinc dos versions: la d’estiu que és la que us explico avui i un altra amb gairebé el mateixos ingredients que la faig quan no fa tanta calor. La preparo a primer hora del matí, ja que necessita unes hores de maceració i a l’hora de dinar està al punt. Normalment la serveixo com a segon plat i de primer faig una crema de verdures i/o fruita freda. 
 
MACARRONS AMB TOMÀQUETS CIREROL I ALFÀBREGA 
 
Ingredients: 400 grams de macarrons, 250 grams de tomàquets cirerol, 40 grams d’alfàbrega fresca, 1 o 2 grans d’all, 8 cullerades soperes d’oli d’oliva, 4 cullerades soperes de vinagre de poma, sal, i pebre negra mòlt. 
 
Posareu una olla amb aigua i sal al foc. Quan comenci a bullir hi vessareu el macarrons i el deixareu coure fins que estiguin al dente. 
Posareu en el bol on hi servireu l’amanida, l’oli, el vinagre de poma, la sal, el pebre i el gra d’all ben picat i barrejareu. 
Sobre la barreja de l’amaniment que ja teniu al bol hi afegireu els tomàquets cirerol nets i partits per la meitat, la alfàbrega tallada ben petitona i el macarrons cuits i escorreguts, remenareu, tastareu per si cal rectificar, esperareu que es refredi i la reservareu a la nevera fins una estona abans de servir a taula. 
 
NOTA.- Heu de calcular que ha d’estar unes 2 o 3 hores en maceració. Quan reserveu l’amanida a la nevera he tenir cura de que el bol està ben recobert amb film transparent, perquè l’all no deixi gust a la nevera. Encara que sigui una amanida freda millor treure-la de la nevera una estona abans, doncs a temperatura ambient està més bona, ja que si està massa freda és més difícil trobar el gust a tots els ingredients. Heu de calcular per 4 persones (o 6 segons la gana) si el serviu com a segon. Temps de preparació uns 30 minuts com molt, és fàcil de fer i bonica de color.

Amanida de patata, bacallà, tomàquet i cibulet

Aquesta recepta bàsicament la faig a l’estiu. La preparo a primer hora del matí, ja que necessita unes hores de maceració i a l’hora de dinar està al punt. Normalment la serveixo com a segon plat i de primer faig gaspatxo. 
 
AMANIDA DE PATATA, BACALLÀ, TOMÀQUET I CIBULET 
 
Ingredients: 400 grams de patata pelada cru, 250 grams de bacallà remullat (tipus esqueixada), 2 tomàquet grans (350 grams + o -), 100 grams de pèsols cuits, 1 gra d’all, sal, pebre, 6 cullerades oli d’oliva, 3 cullerades vinagre de poma i 15 grams de cibulet. 
 
Pelareu les patates, les tallareu a bocins més aviat petits i les bullireu en un pot amb aigua i sal, amb cura que no fer-les massa, doncs els bocins us han de quedar sencer. Escorreu i les deixareu refreda i això mateix (bullir, escórrer i refreda) fareu amb els pèsols. 
Posareu en el bol, on hi servireu l’amanida, l’oli, el vinagre de poma, la sal, el pebre i el gra d’all ben picat i barrejareu. 
Sobre la barreja de l’amaniment que ja teniu al bol hi afegireu el reste dels ingredients d’un en un, i recordeu remenar després de cada incorporació. Jo tinc un ordre, però suposo que no passa res si el canvieu. Jo començo amb el bacallà esqueixat; el tomàquet tallat petit i sense les llavors; la cibulet tallada súper petita i per últim els pèsols i les patates ja refredades, remenareu bé i abans de posar-ho a la nevera heu de tastar-ho per si cal rectificar. 
 
NOTA.- Heu de calcular que ha d’estar ben be unes 4 o 5 hores en maceració. Quan reserveu l’amanida a la nevara he tenir cura de que el bol està ben recobert amb film transparent, perquè l’all no deixi gust a la nevera. Encara que sigui una amanida freda millor treure-la de la nevera una estona abans, doncs a temperatura ambient està més bona, ja que si està massa freda és més difícil trobar el gust a tots els ingredients. 
Heu de calcular per 4 persones si el serviu com a segon. Temps de preparació uns 60 minuts com molt, és fàcil de fer i bonica de color.

Còctel de préssec

Amb aquesta recepta estreno la secció de begudes del blog. No sóc molt aficionada a fer-ne, ja que els gustos de casa són molt senzills, però com fa uns dies vam regalar-nos un cistell de préssecs he pensat que preparar un còctel amb els més madurs estaria bé. 
 
CÒCTEL DE PRÉSSEC 
 
Ingredients: 120 mil·límetres de ginebra, 4 préssecs madurs, tònica i unes fulles de menta per decorar. 
 
Rentareu, pelareu, triturareu i passareu per un colador els préssecs. Repartireu el suc recollit en 4 copes, afegireu la ginebra gelada, acabareu d’omplir les copes amb més o menys quantitat (segons gust) amb tònica freda i unes fulles de menta per decorar. 
 
NOTA.- Quantitat per quatre persones, dificultat fàcil, temps de preparació entre 10 o 15 minuts segons habilitats.