Broquetes de gall d’indi amb curri i sèsam torrat

Per fer aquesta recepta – si voleu servir-la per dinar - cal matinar, doncs el secret està en el temps de maceració. Podeu fer-les amb pollastre, però la carn de gall d’indi és molt més saludable. Té vitamines del grup B, minerals com ara el zenc, selènic, potassi i fòsfor i el seu nivell de colesterol és més baix que el d’altres carn. 
 
BROQUETES DE GALL D’INDI AMB CURRI I SÈSAM 
 
Ingredients: 300 grams de pit de gall d’indi sense pell, sal, pebre negre mòlt, curri, oli d’oliva, llavors de sèsam i broquetes de fusta. 
 
Tallareu el gall d’indi a daus, els amanireu amb la sal, el pebre, el curri (generosament) i l’oli d’oliva, barrejareu molt bé, els posareu en una carmanyola i els deixareu a la nevera fins l’hora de cuinar-lo. Ha d’estar en maceració ben bé unes sis hores i si podeu remenar-ho un parell de vegades, perfecte. 
Penseu que heu de mullar les broquetes de fusta abans muntar-les. Posareu només unes gotes d’oli d’oliva a la paella, doncs ja heu posat oli a la maceració, posareu les broquetes, tapareu la paella i les deixareu coure uns minuts (2 o 3 no més) per cada costat. 
Mentre es couen les broquetes, torrareu les llavors de sèsam i un cop torrades les vessareu damunt de les broquetes. 
 
Podeu servir-les acompanyades d’amanida o verdura al vapor, però a casa ens agraden acompanyades de compota de poma.
 
NOTA.- Quantitat per dos persones, dificultat fàcil, temps de preparació tota, com a molt, 25 minuts.