Salmó al forn amb crosta de mostassa i julivert

A casa no hi ha mai cap problema amb el peix sempre i quan no porti espines, per això un filet de salmó, on s’hagin eliminat totes les espines, és una bona opció. A la planxa ens agrada, però per no avorrir-nos i canviar una mica, la recepta que us proposo és de les que més èxit té. 
 
SALMÓ AL FORN AMB CROSTA DE MOSTASSA I JULIVERT 
 
Ingredients: 4 tallats de salmó, 60/70 (aprox.) grams de pa torrat ratllat, 1 ½ cullerada de sucre integral, 2 cullerades de mostassa Dijon, 2 llimes, 1 boci de mantega, 4 o 5 cullerades de julivert picat, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 
 
Barrejareu en un bol el pa ratllat, el sucre integral, la mostassa de Dijon, la mantega a temperatura ambient, la ratlladura de la pell de les llimes, el julivert picat, la sal i el pebre negra molt i reservareu. 
Ruixareu amb una mica de suc de les llimes (les mateixes que heu utilitzar per obtenir la ratlladura) el salmó i el posareu en una safata que pugui anar al forn amb el fons cobert de paper sulfurat prèviament untat amb unes gotes d’oli d’oliva. 
 
Repartireu la barreja que heu reservat entre els quatre tallats de salmó. Heu de prémer molt bé (la barreja) perquè quedi ben fixada a ells, no us preocupeu si part de la barreja cau pels laterals. 
 
Posareu la safata al forn escalfat a 200º uns 15 minuts, segons el punt de fet que us agradi el peix. Quan ja el tingueu cuit com a vosaltres us agradi (no us passeu o us quedarà sec), ja el podeu treure. El servireu acompanyat de patates o verdura (bledes, mongeta verda, bròquil…) al vapor. La quantitat és per quatre persones i tardareu uns 45 minuts més o menys. 
 
NOTA.- L’heu de servir acabat de treure del forn, doncs així apreciareu la “crosta”.