Espàrrecs de marge amb formatge Idiazábal

No us explicareu totes les seves virtuts, dons són infinites i ben segur que ja les coneixeu. A casa en agraden moltíssim i els cuino de diferents maneres, la recepta d’avui la tinc classificada com «amanida tèbia», però també podria haver posat en el grup de «verdures». Els (Asparagus acutifolius aphyllus) són els llargs i prims que podem recollir a la primavera als boscos mediterranis i són els de gust més intens. Els que normalment comprem al mercat son de cultiu i tenen el moment de màxima esplendor entre abril i juny 
 
ESPÀRRECS DE MARGE AMB FORMATGE IDIAZÁBAL 
 
Ingredients: 2 manats d’espàrrecs de marge, oli d’oliva, sal, pebre negra mòlt i un boci de formatge curat Idiazábal. 
 
Netejareu el espàrrecs, eliminareu les part més dures i els eixugareu. Posareu la planxa al foc amb un raig d’oli i quan aquesta estic calenta i coure el espàrrecs un parell de minuts com a màxim per cada costat. Els posareu en una safata, els salpebrareu i repartireu per damunt el formatge Idiazábal que haure tallat abans a llenques molt fines amb l’ajuda d’un pelador de patates. 
L’èxit d’aquesta amanida tèbia és la rapidesa, doncs els espàrrecs just acabats de fer fan que el formatge es fongui lleugerament. 
 
Quantitat per quatre persones. Temps de preparació 20 minuts com a màxim.