Barrejat de pollastre i carbassa

El pollastre modern és un producte de creixement ràpid que ha estat possible gràcies a la proesa de l’enginyeria agrícola. Com creixen tan ràpid i viuen molt poc la seva carn és bastant insípida. Per això si us ho podeu permetre us suggereixo que utilitzeu els anomenats “free range” o com diríem nosaltres “pollastres amb llibertat de moviment”, doncs com més bo sigui el pollastre millor serà el barrejat 
 
BARREJAT DE POLLASTRE I CARBASSA 
 
 Ingredients: 300 grams de pit de pollastre sense pell i desossat, 300 grams de carbassa crua, pelada i sense llavors, 1 ceba vermella, 30 grams de panses de Corint, 3 pebrot secs de Caiena, julivert, sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva. 
 
Preparareu tots els ingredients abans, doncs el ritme a l’hora de fer aquesta recepta és més aviat ràpid. L’èxit d’aquesta recepta és que el gruix de tots els ingredients sigui prim i allargassat. 
Posareu a remullar les panses amb aigua calenta o un licor tipus Moscatell. Pelareu, rentareu i tallareu la ceba a làmines fines. Pelareu la carbassa i la tallareu a tires primes (uns 8/10 centímetres de llarg per uns 2 d’ample) i salpebrareu. Filetejareu el pit de pollastre, el tallareu a tires d’uns 5/6 centímetres de llarg i salpebrareu. Picareu el julivert. 
 
Posareu la Caiena a la paella o wok amb un raig d’oli d’oliva i la posareu al foc a una temperatura mitja alta i ho deixareu un minut, més o menys abans d’afegir-hi la ceba, remenareu i ho deixareu coure un parell de minuts. Hi afegireu les tires del pollastre salpebrades, remenareu, gairebé sense parar fins que estiguin cuites –que serà quan hagin canviat de color-. Llavors hi afegireu les tires de carbassa i les panses escorregudes, ho barrejareu tot molt bé i tapareu. Heu de remenar-ho de tan en tan fins que la carbassa s’hagi estovat (heu de calcular un 3/4 minuts). Finalment hi afegireu el julivert remenareu i ja podeu servir. 
 
Les quantitats d’aquest recepta són per a 2 persones. El temps necessari per fer-la és d’uns 35 minuts (menys o menys), depenent de la vostra habilitat a l’hora de preparar tots els ingredients i l’he classificat com a fàcil. 
 
NOTA: El toc picant de la Caiena en contrast amb la dolçor de les panses a mi m’agrada, però si no suporteu el picant podeu eliminar-la.