Canelons d’espinacs

Aquesta recepta és una bona manera de fer que aquells que no són molt amants de la verdura / espinacs, la mengin. La clau de l’èxit d’aquest canelons d’espinacs és una bona salsa beixamel i naturalment el gratinat, doncs diria que agrada a tothom. 
 
CANELONS D’ESPINACS 
 
Ingredients: 9 canelons precuinats El Pavo, 550 grams d’espinacs crus nets, 40 grams de panses de Corint, sal, pebre negra mòlt, nou moscada, oli d’oliva, 180 (+ o -) grams de sals beixamel, formatge ratllat tipus Emental i mantega. 
 
Rentareu els espinacs ben nets, els centrifugareu (cal eliminar el màxim d’aigua) i els deixareu damunt d’un drap de cotó al marbre de la cuina. Heu de comptar que al coure els espinacs us minvaran un 50% més o mneys.
Posareu un raig d’oli en una paella hi anireu aneu-hi posat els espinacs -els heu d’anar trencant amb les mans mateix-, veureu que en un primer moment sembla que no els hi podreu posar tots, però ja veure com minven a marxes forçades. Quan ja tingueu tots els espinacs a la paella els amanireu amb sal, pebre negra molt i nou moscada abans d’afegir-hi les panses remeneu i els deixareu coure a foc més aviat viu fins que hagin eliminat tota l’aigua (això serà uns 5 minuts més o menys). 
 
Jo utilitzo les plaques precuinades de la marca El Pavo, doncs trobo que fa que aquesta recepta sigui molt més fàcil de fer, però podeu fer-los com vulgueu. 
Untareu la safata amb unes gotes d’oli d’oliva, hi posareu el canelons, els cobrireu amb la salsa beixamel, el formatge ratllat i uns bocins petitons de mantega. 
 
Els coureu al forn escalfat a 200º uns 15 o 20 minuts segons el tipus de forn que tingueu i els 5 minuts últims heu d’encendre el grill. Aquesta recepta esta calculada per dos persones i com a plat principal. Per fer-la heu de calcular un parell d’hores. 
 
NOTES.- La primera és que malgrat que la recepta de tota la vida, la clàssica, diu que s’ha de posar salsa de beixamel al fons de la safata, jo l’unto amb unes gotes d’oli d’oliva, doncs trobo que l’excés de beixamel –almenys pel meu gust- amaga el sabor de farcit i per mi és la part més important dels canalons. La segona cosa que hem coure la pasta al dente, potser per això m’agraden les plaques precuinades. La tercera és no posar-hi formatges amb massa personalitat, doncs emmascaren el farcit i la salsa beixamel, per això al meu entendre el més aiden és un formatge tipus “Emental”. La quarta és que si poseu la part per on tanqueu el canelons a cara a dalt a l’hora de servir-los no els desmuntareu. 
 
La meva recepta de sala beixamel amb nou moscada la trobareu AQUI