Papillota de patates amb farigola

De les patates “baby” o “petites” a part de les seves propietats beneficioses com: vitamines A, C, B6, potassi i minerals entre moltes altres, m’agrada que són bones i, també, estètiques. 
 
PAPILLOTA DE PATATES AMB FARIGOLA 
Ingredients: 800 grams de patates “baby”, 4 cullerades d’oli d’oliva, 1 o 2 grans d’all, 1 fulla de llorer, 2 cullerades petites de farigola, sal i pebre negra mòlt. 
 
Rentareu les patates amb aigua freda, sense pelar-les, doncs part de les propietats es troben a la pell, les eixugares amb cura i reservareu. 
 
Posareu en un bol l’oli d’oliva, l’all picat, la farigola esmicolada, la fulla de llorer tallada ben petitona, la sal, el pebre negra mòlt i barrejareu bé. Vessareu l’amaniment sobre les patates que heu reservat i remenareu per les patates s’impregnin bé tots els ingredients i les repartireu entre el quatre fulles de paper sulfurat que ja havíeu preparat, tancareu el paquets lligant-los amb un fil de cuina i el posareu al forn escalfa a uns 180º. 
 
Els heu de deixar coure uns 30 minuts més o menys. No els heu d’obrir just acabats de traure del forn, millor que espereu un parell de minuts. La quantitat és per quatre persones i tardareu uns 45 minuts més o menys. 
 
NOTA.- Particularment m’agrada servir-les en el, mateix, paper sulfurat on les he cuit, però amb el paquet ja obert, sempre i quan les faci com a primer plat. Si les faig com a guarnició, llavor faig un únic paquet (a l’hora de coure-les) i les serveixo a taula exactament igual.