Amanida amb verdures i llavors de carbassa

Prepara una amanida és fàcil, però si voleu deixar de fer la típica de sempre (tomàquet, ceba i enciam) haureu de dedicar-li una mica més de temps. Les possibilitats són infinites, sigueu creatius i no tingueu por. 
 
AMANIDA AMB VERDURES I LLAVORS DE CARBASSA 
 
Ingredients: 80 o 100 grams de fulles verdes (enciam, escarola, espinacs…), 1 carbassó, 1 pebrot vermell escalivat, 1 tomàquet, 30 grams de llavors de carbassa, oli d’oliva, vinagre o suc de llimona, sal, un polsim de pebre negra mòlt, 1 cullerada de cafè de mostassa de Dijon. 
 
Abans que res us suggereixo que prepareu tots els ingredients, doncs així després només els haureu de barrejar i amanir amb la vinagreta. 
Si podeu escaliveu el pebrot, preferentment, a la brasa, o al forn. Traureu la pell i les llavors, el tallareu a tires llargues i reservareu. 
Netejareu el sortit de fulles verdes que hàgiu decidit utilitzar i les posareu al bol on servireu l’amanida. 
Rentareu i tallareu el tomàquet a daus i reservareu. Tallareu el carbassó a rodanxes, les coureu a la planxa i quan estiguin cuites les salpebrareu i reservareu. 
Preparareu la vinagreta posant en un pot de vidre: un raig d’oli, el vinagre, la sal, un polsim de pebre i la mostassa, sacsejareu fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats. 
Passareu per una paella les llavors de carbassa, sense ni una gota d’oli i amb la paella tapa i quan estiguin enrossides ja podeu apagar el foc. 
 
Quan tingueu tots els ingredients preparats ja podeu afegir-los al bol, barrejar amb cura, vesar-hi la vinagreta, tornar a barrejar i servir. 
 
NOTA.- Heu de calcular per dos persones i entre escalivar i preparar tots els ingredients uns 40 o 50 minuts.