Pastís d’espècies

Sembla estrany com el polsim d’unes especies ben seleccionades poden donar un resultat tan fantàstic. La base d’aquest pastís és la que tots coneixem com “el pastis de iogurt”, però lleugerament modificada. Guardat en una capsa metàl·lica de galetes aguanta molt bé uns dies, però a casa mai ha tingut temps d’assecar-se. 
 
PASTÍS D’ESPÈCIES 
 
Ingredients: 250 grams de farina, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i espècies. Especies: 5,00 ml. gingebre en pols, 2,50 ml. canyella, 1,25 ml. curri, 1,25 ml cúrcuma. 
Opció decoració: sucre llustre. 
 
Barrejareu en un bol la farina, el llevat, les espècies i reservareu. En un altre bol barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponjosa i suau, hi afegireu els ingredients líquids i barrejareu bé abans d’afegir-hi el productes secs que heu preparat abans (no oblideu de tamisar-los) remenareu amb energia fins que tingueu una massa ben fina i cremosa. 
Vessareu la massa a un motllo de 25 o 27 centímetres de diàmetre untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35 /45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d’una reixeta. 
Podeu empolsar-lo amb sucre llustre. Heu de calcular que us sortiran unes 12 porcions i el temps que necessitareu per fer-lo és d’uns 60 minuts més o menys. No és complicat de fer, sobretot si us prepareu els ingredients abans de començar. 
 
NOTA.- La mesura de les espècies l’he fet amb un joc de culleres especial cuina.

Peus de porc cruixents i melosos

Com més ens agraden a casa els peus de porc és a la brasa, però des de que vam deixar pagès per retornar a la ciutat, la brasa és va acabar. Vaig llegir el suggeriment de l’Eulàlia Fargas a Facebook de fer-los a la paella, els he fet i estan boníssims. 

PEUS DE PORC CRUIXENTS 

Ingredients: 2 peus de porc cuits partits per la meitat, sal, pebre negra molt, pebre de la Vera i oli d’oliva. 

És bàsic i primordial que el peus de porc cuits que utilitzeu sigui “high class”, doncs és l’èxit d’aquesta recepta, per això us recomano que si no els cuineu vosaltres mateixos a casa, els compreu a una botiga de confiança. 

Amanireu el peus de porc per ambdós costats amb la sal, el pebre negra mòlt i el pebre de la Vera. Posareu un raig d’oli d’oliva a la paella, hi posareu els peus de porc, tapareu i a foc molt fluix deixareu que es vagin enrossit. Us han de quedar cruixents per fora i melosos per dins. 

Les quantitats d’aquest recepta són per a 2 persones. El temps necessari per fer-la (amb el peus cuits) és d’uns 15 minuts i l’he classificat com a súper fàcil. 

NOTA.- Per girar-los heu de treure la paella del foc i esperar un moment abans de destapar-la.