Salsa beixamel amb nou moscada

La clau per donar una consistència adient a la beixamel és la proporció entre el “roux” (mantega i farina) amb la llet. Les proporcions d’aquest recepta estan calculades per una salsa beixamel que s’utilitzarà per cobrir uns canalons.


SALSA BEIXAMEL AMB NOU MOSCADA


Ingredients: 40 grams de farina, 40 grams de mantega, ½ litre de llet, sal, pebre i nou moscada.

 

Posareu la mantega en una cassola alta o en un casso i amb el foc ben suau la fondreu. Al mateix temps escalfareu la llet amb un polsim de sal i de pebre negra mòlt.

Quan la mantega estigui fossa hi afegireu la farina i amb una vareta de cuina, perquè s’oxigeni la salsa –sense parar de remenar- la deixareu torrar fins que la farina perdi el gust a crua, uns 2 minuts més o menys.  Hi vessareu tota la llet ben calenta i remenareu fins que el “roux” i la llet s’hagin integrat bé, hi ratllareu la nou moscada (al gust) i continuareu remenant, amb la vareta de cuina, sense parar, entre 3 i 5 minuts, fins que la salsa comenci a espessir.

Heu de calcular que la beixamel segueix espessint-se un cop fora del foc o sigui que segons la textura que vulgueu donar-li, l’heu de treure abans o no del foc.

Amb aquesta quantitat en tindreu suficient per cobrir entre 20 / 24 canalons generosament.

 

NOTA.- Hi ha dues coses importants: treballar amb la llet calenta, doncs així evitareu el grumolls i que la farina no us quedi crua.