Patates al forn amb romaní i alls

Diuen que hi han més de 200 tipus de patates oriündes d’Amèrica Central i del Sud i que els espanyols van portar a Europa la Solanum tuberosum resistent i fàcil de cultivar. 

PATATES AL FORN AMB ROMANÍ I ALLS 

Ingredients: 500 grams de patates, sal, pebre, oli, romaní i alls

Posareu una olla amb aigua i sal al foc i mentre s’escalfa: rentareu les patates, les pelareu i les trencareu a bocins mes o menys de la mateixa mida. Quan l’aigua comenci a bullir hi vesareu les patates i les coure entre 10 i 15 minuts segons el tipus de patata que utilitzeu. Les escorrereu i les posareu en una safata que pugui anar al forn. Amanireu les patates calentes encara amb un raig d’oli d’oliva, pebre molts, fulles de romaní (fresc o sec) i uns grans d’all amb la pell tallats en tres o quatre bocins cada un. Remenareu i posareu la safata al forn escalfat a 230 graus uns 45 minuts. Quan porti uns 20 minuts al forn podeu remenar-ho i després de fer-ho pujar la temperatura fins a 250 graus. El temps i temperatura del forn l’heu de ajustar al vostra forn.

Quantitat per dos persones com a plat principal servit amb una abundant amanida o per a quatre persones com acompanyament de qualsevol vianda. 

NOTA.- Treballeu amb patates de temporada i de proximitat, doncs tots hi sortirem beneficiats.