Crema de carbassa amb gingebre

Tinc dos sistemes per coure la carbassa al forn o bullida, però cuita al forn el resultat és realment sorprenent la diferència. 

CREMA DE CARBASSA AMB GINGEBRE 

Ingredients: 800 grams de cabassa crua, 1 ceba (180 / 200 grams aprox.), 2 grans d’all de Belltall, 50 grams de mantega, 900 mil·lilitres de brou vegetal o de pollastre, 1 boci d’uns 2 centímetres de gingebre fresc, oli, sal i pebre negra mòlt. 

Tallareu la carbassa per la meitat, traure les llavors, fareu unes marques amb un ganivet, la ruixareu amb sal, pebre i oli i la posareu al forn escalfat a 220º uns 35 minuts fins que quan la punxeu amb el ganivet aquest us entri amb facilitat i tingui una textura suau. Junt amb la carbassa també heu d’escalivar el dos grans d’all aixafats. Traure la carbassa del forn i la deixareu refredar fins que pugueu manipular-la sense cremar-vos. 

Posareu una olla al foc amb la mantega i un rajolí d’oli a foc baix. Hi afegireu la ceba tallada, salpebrareu, tapareu i la deixareu coure, a foc ben baix, uns 20 minuts més o menys. L’heu de remenar-la de tan en tan. Mentre teniu la ceba al foc amb l’ajuda d’una cullera buideu la carbassa, reservareu la polpa i llençareu la pell. Afegireu a l’olla on hi teniu la ceba cuita la polpa de la carbassa, els grans d’all escalivats i pellats, el gingebre ratllat i el brou, tapareu l’olla i ho deixareu al foc fins que comenci a bullir. Apagareu el foc, triturareu, tastareu per si cal rectificar i ja podeu servir-la. 
Servireu en un bol amb julivert o coriandre tallat ben petit pel damunt. Heu de calcular que surten unes 6 racions. 

SUGGERIMENTS.- Si us voleu podeu passar-la pel xino. Les carbasses per fer aquesta crema són les de pell fina amb forma de bombeta.