Llenties amb ceps

Les llenties són unes llegums fàcils de cuinar, doncs al ser planes i fines la seva cocció és més ràpida que la majoria de les altres llegums, però, també són riques amb fibra i molt saludables. 

LLENTIES AMB CEPS

Ingredients: 200 grams de llenties, 1 pastanaga, 1 porro, 100 grams de cansalada viada, 50 de xoriço, 6 grans d’all, 3 fulles de llorer, 3 o 4 làmines de ceps secs, sal, pebre, oli i aigua freda. 

Posareu una cassola al foc amb un raig d’oli d’oliva i la cansalada viada, amanida amb sal i pebre, tallada a bocins i la coure amb la cassola tapada. 
Mentrestant netejareu la pastanaga i el porro, els tallareu a rodanxes i les afegireu a la cassola junt amb els alls, les fulles de llorer, el xoriço tallat a rodanxes i les làmines de ceps esmicolades, salpebrareu, barrejareu, hi afegireu les llenties i l’aigua freda –aquesta (l’aigua) ha sobrepassar un dit ben bé tots els ingredients, baixareu el foc i ho deixareu bullir amb la cassola tapada un 30 minuts. Recordeu-vos de tastar-ho quan portin uns 20 minuts al foc per si cal rectificar de sal. 

Si les feu un temps abans de servir-les, us suggereixo que al apagar el foc estiguin caldoses, doncs és millor que quan les escalfeu no hi hàgiu d’afegir aigua, ja que llavors s’aigualiran. Quantitats per dos persones com a plat principal. Les servireu en un plat fondo, posareu un branquilló de sajolida o alguna altra herba fresca per donar un toc fresc al plat i les ruixareu amb un rajolí d’oli d’oliva. 

SUGGERIMENTS.- Si les voleu fer vegetarianes, podeu substituir la cansalada viada i el xoriço per altres verdures i/o patates.