Gelatina de soia amb canyella i taronja

Crec que ja ho explicat altres vegades que la meva afició a la gelatina està vinculada a la meva infantessa. La meva mare feia un “aspic de verdures” que m’encantava i que jo -per molt que ho he intentat- encara no he aconseguit trobar-li el punt exacte, però de moment ja he començat a dominar-la a l’hora de fer un postre. 

GELATINA DE SOIA AMB CANYELLA I TARONJA

Ingredients: ½ litre de soia, 50 grams de sucre, 5 fulles de gelatina, canyella en pols i bocins de taronja confitada. 

Posareu en un cassó la soia amb el sucre i la fareu escalfar, mentrestant remullareu les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda uns 8 minuts més o menys. Quan la soia estigui a punt de bullir, la traureu del foc, hi afegireu la gelatina escorreguda, remenareu, la deixareu refredar una miqueta i la vessareu als motllos que haureu untat amb oli de baix sabor. Els deixareu refredar a la nevera fins que estigui completament quallat. 

Els desemmotllareu, empolsareu amb canyella amb pols i els hi posareu uns bocins de taronja confitada damunt. 

SUGGERIMENTS.- Podeu omplir motllos individuals o fer-ne un de gran i tallar-lo a l’hora de servir-lo. La gelatina de la fotografia l’he fet en un motllo de 8 centímetres de diàmetre i 4 d’alçada.