Xai amb gingebre, romaní i mel

Aquesta recepta és una versió una mica més elaborada, però tampoc massa més, de la clàssica recepta de “Xai al forn”. 

XAI AMB GINGEBRE, ROMANÍ I MEL 

Ingredients: 1 espatlla de xai (per exemple), 30 grams de gingebre fresc, 3 o 4 alls, romaní fresc, 1 llimona (el suc), mel, sal, pebre i oli d’oliva. 

Picareu al morter els alls, el romaní amb la sal i el pebre, hi afegireu el gingebre ratllat, el suc de la llimona i un raig d’oli d’oliva, barrejareu i amb aquesta pasta empastifareu els talls de xai. 
Posareu els talls de xai en una cocotte, la tapareu i la coure al forn escalfat a 180º durant uns 90 minuts, la destapareu, posareu una cullerada sopera de mel damunt de cada tall de xai i la deixareu uns 15 o 20 minuts més abans d’apagar el forn. 
Com el xai s’ha de servir calent, almenys pel meu gust, jo deixo la cocotte al forn mentre ens mengem el primer plat. 

Unes “Làmines de patata amb romaní al forn” és un bon acompanyament, ja que podeu coure ambdós plats a l’hora. 

SUGGERIMENTS.- Els temps de cocció heu d’adaptar-los al vostre forn i a la qualitat del xai, doncs segons l’edat del xai més o menys temps.