Mascarpone amb crema de llimona

No és un postre lleuger, però no ens enganyem els postres quasi mai són lleugers. 

MASCARPONE AMB CREMA DE LLIMONA  

Ingredients: 250 grams de formatge Mascarpone, 2 clares, 1 cullerada de cafè de pasta concentrada vainilla Bourbon i 3 o 5 cullerades de postre de crema de llimona amb especies. 
Opcional per guarnir: anís estrellat, claus o uns bocins d’escorça de canyella. 

Traureu els ous de la nevera i el formatge Mascarpone, doncs si estan a temperatura ambient els treballareu millor a l’hora de utilitzar-los. 
Munteu les clares a punt de neu. Per fer-ho poseu les clares a temperatura ambient amb un pessic de sal en un bol que no tingui cap reste de greix, ja que llavors no pujaran. Bateu fins que les clares hagin pujat i us quedi un merengue ben fort i consistent. Barregeu, de manera suau perquè no baixi, el merengue amb el Mascarpone que ja tindreu barrejat amb la pasta concentrada de vainilla Bourbon i reserveu-ho a la nevera fins el moment de muntar. 
Abans de muntar les copes afegireu (millor començar per 3 cullerades) al Mascarpone que heu reservat a la nevera la crema de llimona amb especies, barrejareu, tastareu i si cal rectificareu fins que estigui al vostre gust. 
Heu de calcular que us sortiran unes 4 copes com les de la fotografia més o menys.