Pastís de cítrics

Aquest és un pastís d’hivern, doncs és la millor temporada dels cítrics. El tinc classificat com a pastís de postres, però això no vol dir que no puguem menjar-lo per berenar, doncs amb una tassa de te de canyella està boníssim.

PASTÍS DE CÍTRICS

Ingredients: 250 grams de farina, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 50 mil·lilitres d’oli d’oliva, 100 mil·lilitres de qualsevol suc de cítric (llimona, taronja, llima, mandarina…) i la pell ratllada de la fruita o fruites amb que hem fet el suc. 
Opcional decoració: sucre llustre. 

Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponsoja i suau, hi afegireu els ingredients líquids i la pell ratllada, barrejareu bé i finalment hi afegireu la farina i el llevat i remenareu amb energia, per incorporar la farina, fins que tingueu una massa ben fina i cremosa.

Vessareu la massa a un motllo de 25 centímetres de diàmetre untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat. Posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35 minuts aproximadament. Punxareu amb un broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d'una reixeta.
Podeu empolsar-lo amb sucre llustre, però si el voleu servir com a postre també podeu xopar-lo amb un bon licor de taronja -per exempla- o ruixar-lo amb glacejat de xocolata.

SUGGERIMENTS.- No oblideu de tamisar la farina sempre abans d'afegir-la a qualsevol massa. Heu de calcular que us sortiran unes 10 o 12 porcions i que com a molt us pujarà uns 4 centímetres.