Cintes de carbassa amb mel al forn

Malgrat poder comprar carbassa tot l’any a mi m’agrada menjar-la quan fa fred o si més no fresca. No hi ha res escrit al respecte, però és un producte que quan comença el bon temps a casa desapareix dels menú. 

CINTES DE CARBASSA AMB MEL AL FORN 

Ingredients: 400 grams de cintes de carbassa, 2 cullerades soperes de mel, sal, pebre mòlt i oli d’oliva. 

Rentareu la carbassa abans de pelar i tallar a trossos. Laminareu els trossos amb una mandolina o un pelador de patates. Posareu les cintes de carbassa en una safata que pugui anar al forn, salpebrareu i ruixareu amb una raig d’oli d’oliva i amb les mans els moureu perquè totes elles quedin impregnades. 
Posareu a coure-les al forn escalfat a 200º durant uns 30 minuts més o menys, a la meitat de la cocció les remenareu amb cura de de malmetre les cintes i uns 10 minuts abans de apagar el forn les ruixareu amb les dos cullerades soperes de mel. 
Podeu servir les cintes de carbassa com a primer plat a com acompanyament d’un segons. Per la segona opció heu de calcular uns 200 grams, més o menys, per persona.