Salsa d’avellana, sèsam, mató i sàlvia

Aquesta no és una recepta pels no amants del sèsam, però si esteu captivats pel seu sabor com jo us la recomano encaridament. 
No caigueu caure en la temptació de menjar-vos-la a cullerades, doncs malgrat els beneficis dels seus ingredients no podeu oblidar-vos de les calories. 

SALSA D’AVELLANA, SÈSAM, MATÓ I SÀLVIA

Ingredients: 75 grams d’avellanes torrades, 25 grams de sèsam, 125 grams de mató (formatge fresc), 1 gra d’all, 1 cullerada sopera d’oli d’oliva, 2 cullerades soperes de llet, 1 cullerada sopera de sàlvia picada, un polsim de sal i pebre. 

Torrareu en una paella sense oli les llavors de sèsam, les reservareu fins que s’hagin refredat i les triturareu junt amb les avellanes. 
Barrejareu el mató amb l’all i la sàlvia picats, el pebre, la sal, l’oli i la llet molt bé abans d’afegir-hi les avellanes i el sèsam triturats, tornareu a barrejar i ja podeu guardar-la a la nevera fins l’hora de servir-la. 

SUGGERIMENTS.- Està especialment bona damunt d’una torrada de pa integral, com a salsa d’un plat de pasta i, també, damunt d’un filet de vedella a la planxa.