Torró de xocolata i avellanes acaramel·lades

Per Nadal fer un menú equilibrat, saludable, tradicional… i complaent amb tots els membres d’una família no és una tasca fàcil, però cal intentar-ho i no defallir. Per no caure en els excessos, respecte als torrons, sempre faig barres petites i en una quantitat proporcional al nombre de comensals que s’asseuran a taula. 

TORRÓ DE XOCOLATA I AVELLANES ACARAMEL·LADES 

Ingredients: 500 grams de praliné d’avellana o ametlla, 300 grams de cobertura de xocolata negra, 130 grams d’avellanes torrades, 75 grams de sucre, 5 grams de mantega, canyella en pols. 
Decoració opcional: canyella en rama, cacau en pols i sucre caramel picat. 

Poseu el sucre en un cassó al foc, quan està a punt de caramel afegiu-hi la mantega, remeneu, incorporeu-hi les avellanes ben calents i remeneu sense parar un parell de minuts. Veseu damunt del marbre de la cuina que haureu untat amb un rajolí d’oli i separeu les avellanes que hagin quedat enganxades unes amb les altres. Reserveu les avellanes en un plat i en un altre recipient poseu-hi tots els bocins de sucre caramel·litzat que hagin quedat, doncs els utilitzarem més tard per la decoració del torró. 
Barregeu el praliné d’avellanes, la cobertura de xocolata tèbia i un bon polsim de canyella en pols, remeneu fins que els ingredients estiguin ben incorporats uns amb els altres, afegiu-hi les avellanes acaramel·lades, barregeu de nou i ja podeu omplir els motllos que tindreu folrat amb paper sulfurat. Poseu-ho a la nevera fins que estigui quallat. 
Segons la mida dels motllos us sortiran 2 o 3 barres de torró. La barra de torró de la foto pesa 335 grams, té 16 centímetres de llarg, 9 centímetres d’ample, 2 centímetres d’alt i està decorada amb cacau en pols, sucre caramel picat i uns brins de canyella en rama. 
Jo prefereixo fer-les més petites i així puc decorar-les diferents o regalar-les. 

SUGGERIMENTS.- La cobertura de xocolata podeu desfer-la al bany maria o al microones. Si voleu podeu fer meitat de praliné i meitat de cobertura de xocolata.