Cigrons amb llenegues

Una de les coses més extraordinàries que el bosc ens regala a la tardor són els bolets. Trobar una lleneguera i omplir el cistell sense bellugar-te, gairebé, del lloc és un autèntic plaer només superat pel moment de menjar-les. 
Trobo que on s’han collit els bolets afecta al seu sabor i per això m’agrada treballar, majoritàriament, amb els collits a prop de casa, doncs tenen unes característiques propis, especials i diferenciades en comparació a altres zones del país. 

CIGRONS AMB LLENEGUES

Ingredients: 400 grams de cigrons de pot ½ ceba, ½ pell de llimona ratllada, 70 grams (+ o -) de llenegues fresques i netes, 2 grans d’all de Belltall, sal, pebre i oli. 

En una paella amb un rajolí d’oli hi fregireu les llenegues tallades a làmines, just abans de traure-les de la paella les salpebreu-les i les reservareu. A la mateixa paella hi fregireu la ceba tallada petitona i la pell ratllada de la llimona durant uns 8 minuts més o menys, heu de remenar-ho sovint. Hi afegireu l’all picat, remenareu i ho deixareu coure uns minuts abans d’incorporar-hi el cigrons directament del pot amb el suc de la cocció que tenen, doncs aquest els fa més melosos i finalment les llenegues que havíeu reservat, remenarem i ho deixareu uns 10 minuts com a màxim a foc baix. 
Serviu-los en un plat fondo amb uns brins de cibulet al damunt. Quantitat per a 2 persones com a plat principal i únic que podeu acompanyar d’amanida. 

LLENEGA o MOCOSA .- Hygrophorus limacinus

  1. gravatar

    # by Josep Mª Abadia i Palau - 27 d’octubre del 2015, a les 16:08

    Això ha d'estar boníssim !!!!