Pastís de xocolata i maduixa

Un pastís de xocolata es mereix fer-lo en un dia especial, doncs diria que no és el clàssic pastís que un fa el divendres per acompanyar el te a lo llarg del cap de setmana o a l’hora d’esmorzar. Lo que millor va, almenys pel meu gust, amb aquest -pastis de xocolata i maduixa- és una copa de cava o un cafè i, sobretot, una llarga, animada… sobretaula amb els convidats. 

PASTÍS DE XOCOLATA I MADUIXA

Ingredients: 200 grams de farina, 50 grams de cacau amarg, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i 200 grams de cobertura de xocolata. 
Opcional decoració o farcit: melmelada de maduixa, maduixes i menta fresca. 

En un bol Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponsoja i suau; hi afegireu els ingredients líquids, barrejareu bé; hi afegireu la farina, el llevat i el cacau amarg -no oblideu de tamisar-ho abans d'afegir-ho a la massa- remenareu amb energia perquè tot quedi ben incorporat i finalment hi afegireu la xocolata desfeta al bany maria i barrejareu fins que tos els ingredients estiguin ben incorporats uns amb els altres. 
Vessareu la masa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35/45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del toto damunt d'una reixeta. 

Tallareu el pastís per la meitat, el farcireu amb la melmelada de maduixa i damunt de cada boci l'adornareu amb una maduixa i una fulleta de menta per donar-hi color i llum. 

Amb aquestes quantitats podeu utilitzar un motllo rodó de 25 o 27 centímetres o un de quadrat de 22 o 25 centímetres, en ambdós opcions heu de calcular que us sortiran entre 10 o 12 racions, ben bé. 

SUGGERIMENTS.- Si el pastís no us queda ben pla del mig (cosa que a vegades passa) podeu anivellar-lo i els restes reservar-los per posar com a fondo en una copa de gelat per exemple.