Coca de pastanaga, ceba i panses al curri

Aquesta recepta l’he fet inspirant-me en la recepta base de chutney. Alguns ingredients bàsics dels chutneys els he eliminat o substituït, però m’he quedat amb la filosofia que consisteix en una mescla de fruites i verdures a les quals s’hi afegeix vinagre o cítrics, sal, sucre i especies. 

COCA DE PASTANAGA, CEBA I PANSES AL CURRI 

Ingredients: 1 massa finíssima de pizza de 260 grams, 400 grams de pastanaga, 100 grams de ceba, 4 cullerades soperes de sucre moreno, 30 grams de panses, 25 grams de gingebre fresc ratllat, 1 llimona (suc i pell ratllada), 1 cullerada de postre de curri, sal i oli d’oliva. 

La base d’aquesta coca pot ser de qualsevol tipus de massa, però, pel meu gust, com més fina millor. 
Poseu una mica d’oli en una paella, afegiu-hi la ceba tallada a làmines, amb una mica de sal, i deixeu-la coure uns 5 minuts. Quan comenci a transparentar (la ceba) hi afegireu la pastanaga ratllada, remenareu i ho deixareu coureu uns 5 minuts abans d’afegir-hi el gingebre ratllat, el suc de llimona i la pell ratllada, el sucre moreno i el curri, remenareu i ho deixareu coure, a foc ben baix, entre 10 o 15 minuts més. Just abans d’apagar el foc afegiu-hi les panses escaldades i ben escorregudes. 
Escalfareu el forn a 240º. Mestre s’esclafa el forn podeu prepara la base de la coca. Normalment faig la coca sencera, però per la foto (com no tinc un safata tan gran) n’he fet dues de llargues. 
Cobriu la massa que heu preparar amb la barreja de pastanaga, ceba i panses, ruixeu-la amb un bon raig d’oli i poseu-la a coureu durant uns 15 minuts, més o menys, depenent del tipus de massa amb la que treballeu. 
Serviu-la calenta amb unes fulles de ruca o canonges amanides amb oli, vinagre balsàmic, sal i pebre. Quantitat per 4 racions.