Flam de formatge i sobrassada

Aquesta és una recepta especialment adient per fer un dia que tingueu convidats, ja que podeu preparar-la una bona estona abans, però també us suggereixo que la feu substituint la clàssica truita, per allò de canviar. 

FLAM DE FORMATGE I SOBRASSADA 

Ingredients: 8 ous, 100 grams de formatge ratllat, 30 grams de sobrassada, 20 grams de mantega, sal i pebre. 

Escalfareu el forn a 180º. Deixatareu el ous en un vol, salpebrareu, hi afegireu el formatge ratllat, la mantega fosa i la sobrassada a bocins. Barrejareu molt bé i omplireu el motllos untats amb mantega. Ho heu de coure al bany maria, com si fos un flam, uns 10 o 12 minuts, dependent del forn que tingueu. Per saber si ja estan cuits els heu de punxar amb una broqueta o agulla fina i si surt neta ja estan. 
Si vull servir-los com a plat principal utilitzo un motllo de 8 centímetres de diàmetre. Dos ous per persona o sigui quatre flams d’una mida ben generosa. Però també podeu fer-los en motllos més petitons. Sigui quina sigui la mida sempre els acompanyo d’una amanida amb hortalisses de temporada. 

SUGGERIMENTS.- Utilitzeu un formatge de qualitat, però no molt fort de gust. Cal estar alerta de no coure’ls massa.