Xips de moniato

Ric en vitamines i potassi aquest tubercle sempre s’ha de menjar cuinat, ja que cru és indigest. Quan jo era petita, recordo menjar-los tan sols per la diada de Tots Sants, però per sort ara podem trobar-los al mercat durant la tardor i part de l’hivern. Cal escollir a l’hora de comprar-los els que tinguin un aspecte ferm, doncs és un producte fràgil, encara que no ho sembli, i si els volem guardar uns dies a casa emmagatzemar-los en un lloc fresc, sec, fosc i ben airejat. 

XIPS DE MONIATO

Ingredients: moniato, oli, sal i pebre. 

Escalfar el fon a 200º de temperatura. Rentar, pelar i tallar a rodanxes ben fines amb la mandolina els moniatos. Posar les rodanxes en un bol, ruixar-les amb una miqueta (una mica, mica, molt poquet) d’oli i amb l’ajuda de les mans procurar que totes les rodanxes quedin lleugerament untades. Distribuir-les damunt una safata folrada amb paper sulfurat i enfornar-les. Les heu de deixar uns 10 minuts, més o menys, fins que quedin cruixents. Al treure-les del forn, deixareu refredar damunt d’un reixa i quan estigui fredes ja les podeu salpebrar i servir a taula.