Eclairs de coliflor i formatge

He batejat aquesta recepta amb el nom de “eclairs” per l’aire que tenen, doncs al mossegar-los dóna la sensació de que es desinflen. Però a diferència dels autèntics “eclairs” aquestes són molt més saludables i puc assegurar-vos que la quitxalla els devorarà. 
Ideals per servir com entremesos, junt amb un variat de viandes totes elles posades al mig de la taula i on cada comensal es serveix al seu gust. Ja he explicat en altres posts que jo entenc el entremesos com un substitut del primer plat i que a casa sempre el mengem asseguts a taula, ja que no és un “pica-pica”. 

ECLAIRS DE COLIFLOR I FORMATGE  

Ingredients: 750 grams de coliflor, 2 ous, 6 cullerades soperes de farina, 50 grams de formatge Parmesà o qualsevol altra, julivert, sal i pebre. 

Rentarem la coliflor i la bullirem al vapor, doncs és una bona manera que no absorbeixi aigua. 
Escalfarem el forn a 210 º. Posarem en un bol la coliflor, triturarem amb l’ajuda de la batedora de mà i hi anirem afegint tots els altres ingredients: ous, formatge ratllat, julivert picat (un bon manat), sal, pebre i per últim la farina, remenarem bé, amb energia, fins que tinguem una massa homogènia. Si cal podeu afegir-hi una cullerada més de farina, però vigileu que no us quedin massa farinosos, per això cal coure la coliflor al vapor. 
A les safates de forn que tindrem folrades amb paper sulfurat anirem posant-hi cullerades de soperes de la massa i les courem uns 30 minuts. Al treure-les del forn les deixarem refredar un moment, les desenganxarem amb l’ajuda d’una espàtula i ja les podem servir a taula. Heu de calcular que us sortiran 50 unitats més o menys. 

SUGGERIMENTS.- Podeu substituir la coliflor per bròquil. La qualitat del formatge és molt important, per això jo us recomano Parmesà, però també us funcionarà un de cabra, Roquefort, Cabrales… qualsevol que tingui una gust potent i amb personalitat. Si treballeu amb un formatge que no es pot ratllar l’heu d’esmicolar molt bé perquè quedi ben repartit.