Codony escalivat i figues confitades

Aquesta si que serà la darrera recepta feta amb els codonys que hem collit del codonyer de casa. Amb els quatre comptats que han quedat aprofitaré per repetir alguna de les receptes que ja us he explicat i el tema “codony” no el tornaré a tocar fins l’any vinent. 

CODONY ESCALIVAT I FIGUES CONFITADES 

Ingredients: 300 grams de codony cuit i net i 4 figues confitades. 

Escalivar els codonys a la llar de foc o bé fer-los al forn, però si podeu millor fer-los lentament a la vora del foc, doncs absorbeixen un lleuger perfum a fum que els hi dóna un toc molt especial. 
Pelar-los, xafar-los i omplir els motllos directament al plat on els vulgueu servir. Just abans de portar-los a taula posar-hi una figa confitada al mig i vessar-hi una mica del mateix almívar de les figues. 
Amb aquestes quantitats en tindreu per quatre persones. El brot de romaní es per donar-hi un toc de color verd i trencar la dominant càlida de la recepta. 

La recepta de figues confitades. AQUÍ