Coca de fredolics, camagrocs i Parmesà

Aquesta recepta és fruit de la gran quantitat de bolets que aquest any hi han als boscos propers a casa, i com no m’agrada fer-los sempre igual, he fet una adaptació de la Pissaladière. Si a la Pissaladière la qualitat de les anxoves és important, a la recepta d’avui una bona salsa de tomàquet cassola o comprada ja feta ens ajudarà molt. Jo l’he fet amb fredolics i camagrocs, però podeu fer-la amb qualsevol altra barreja de bolets. 

COCA DE FREDOLICS, CAMAGROCS I PARMESÀ 

Ingredients: 1 massa finíssima de pizza de 260 grams, 500 grams de bolets cuits, 4 cullerades soperes de salsa de tomàquet, 35 grams de Parmesà ratllat, sal, pebre i oli d’oliva. 

La base d’aquesta coca pot ser de qualsevol tipus de massa, però, pel meu gust, com més fina molt millor. 
En una paella amb una mica d’oli coure els bolets fins que hagin tret tota l’aigua, salpebrar, deixar-los coure uns minuts més, apagar el foc, afegir-hi el Parmesà ratllat i deixar-ho refredar. És important que no quedin molt secs, ja que al forn s’acabaran de coure.
Escalfar el forn a 240º. Normalment faig la coca sencera, però per la foto (com no tinc un safata tan gran) n’he fet dues de llargues.
Cobrir la base de la massa amb la salsa de tomàquet i al damunt posar-hi el sortit de bolets ja refredats, ruixar amb un bon raig d’oli i enfornar uns 15 minuts, més o menys, tot depen del tipus de massa amb la que treballeu. 
Servir-la calenta acompanyada d’unes fulles de ruca o enciam. Quantitat per 4 racions. 

FREDOLIC.- Tricholoma terreum 
CAMAGROC.- Cantharellus lutescens