Coca de codony

El codonyer de l’hort aquest any ha estat generós, però molt generós. N’hem pogut regalar i cuinar de diferents maneres (confitura de codony, codonyat, all i oli de codony,…), però encara en tenim per un parell o tres de receptes, i finalment m’he decidit per fer una coca dolça que va explicar-me l’Antonieta Ballart de Montblanc. 

COCA DE CODONY

Ingredients: 1 massa finíssima de pizza de 260 grams, 250 grams de codony ratllat, 100 grams de sucre i oli. 

 La base d’aquesta coca pot ser de qualsevol tipus de massa, però, pel meu gust, com més fina millor. Escalfar el forn a 240º. Rentar el codonys, tallar a trossos i ratllar-los, jo no els he pelat, però si voleu podeu pelar-los. 
Cobrir la base de la massa amb el codony ratllat, ensucrar, ruixar amb un rajolí d’oli i enfornar uns 15 minuts, més o menys, tot depen del tipus de massa amb la que treballeu. 
Normalment faig la coca sencera, però per la foto (com no tinc un safata tan gran) n’he fet dues de llargues. Servir-la calenta o a temperatura ambient. Si sou molt llaminers podeu empolsar-la amb una mica sucre llustre just abans de servir. Quantitat per 6 o 8 racions com a postre.