Coca de ceba i tomàquets

Aquesta és una versió “lliure per la ràdio” de la Pissaladière dedicada a la gent que no els agraden les anxoves. Si la qualitat de les anxoves és important en una Pissaladière aquí ho és la dels tomàquets, doncs com més gustosos siguin millor serà la coca.

COCA DE CEBA I TOMÀQUETS 


Ingredients: 1 massa finíssima de pizza de 260 grams, 500 grams de ceba, 4 o 5 tomàquets, 2 cullerades soperes de vinagre balsàmic, 1 cullerada sopera de sucre moreno,  fulles d’orenga fresc, sal, pebre i oli d’oliva. 

La base d’aquesta coca pot ser de qualsevol tipus de massa, però com més fina millor, almenys pel meu gust. 
En una paella amb una mica d’oli coure la ceba a foc baix durant uns 15 minuts, remenant-la de tan en tan, fins que la ceba estigui tova i transparent. Afegir-hi el vinagre, el sucre i, millor, deixar un parell de minuts més al foc, apagar el foc i deixar-ho refredar. 
Escalfar el forn a 180º. Normalment faig la coca sencera, però per la foto (com no tinc un safata tan gran) n’he fet dues de llargues. Cobrir amb la ceba, cuita i refredada la base de la massa. Al damunt posar-hi unes rodanxes de tomàquets, si en teniu de diferents varietats molt millor, amanir-les amb sal, pebre, unes fulles d’orenga fresc i un rajolí d’oli d’oliva. 
Enfornar uns 15 minuts, més o menys, tot depen del tipus de massa amb el que treballeu. 
Servir-la calenta acompanyada d’unes fulles de ruca o enciam. Quantitat per 4 racions.