Amanida tèbia de remolatxa, ceba i ruca

El color de la remolatxa crec que és un dels motius principals que m’anima a cercar receptes en que pugui utilitzar-la, doncs trobo que té molt de joc a l’hora de jugar amb altres productes. El fet d’acompanyar-la amb rúcula no és tan sols pel joc de color, sinó per la combinació / contrasts de sabors. 

AMANIDA TÈBIA DE REMOLATXA, CEBA I RUCA


Ingredients: 400 grams de remolatxa crua i neta, 1 (150 grams) ceba, 4 cullerades de vinagre de balsàmic, 3 cullerades de mel o sucre integral, sal, pebre, oli i unes fulles de ruca. 

Posarem en una safata, que pugui anar al forn, la remolatxa crua, neta i tallada a trossos junt amb la ceba tallada a cercles i els amanirem amb el vinagre de balsàmic, l’oli, la mel o sucre integral, la sal i un polsim de pebre, taparem i la posarem al forn (escalfat a 180º) durant un 35 minuts. Destaparem, remenarem i ho deixarem coure uns 25 minuts més. Traurem del forn, colarem i reservarem la remolatxa i la ceba en un bol, mentre reduïm la salsa. 
La servirem acompanyada d’unes fulles de ruca i rajolí de la salsa reduïda. Quantitats per 4 persones.