Amanida de carbassó, albergínia i coriandre

Aquesta amanida és idònia per fer a l’estiu, doncs està feta amb productes de l’època i és refrescant, bonica de colors, lleugera, sana… Jo no em canso mai de menjar-la, ja que és una de les meves preferides. 

AMANIDA DE CARBASSÓ, ALBERGÍNIA I CORIANDRE


Ingredients: 1 carbassó, 1 albergínia, 2 cullerades de suc de llimona, sal, pebre, oli i coriandre. 

Tallarem l’albergínia a rodanxes primes les salarem i les deixarem reposar una bona estona perquè deixin anar líquid. Les rentarem, eixugarem, les untarem amb una mica d’oli per les dos cares i les posarem al forn escalfat a la temperatura de 250 º uns 8 minuts, més o menys, per cada cara fins que tinguin un color daurat. 
Mentrestant tallarem el carbassó a làmines ben fines (amb el pelador de patates) i prepararem l’amaniment en el mateix bol que servirem l’amanida. 
Barrejarem molt bé i amb força la sal, el suc de llimona, el pebre, l’oli i el coriandre tallat molt petitó; afegirem les làmines de carbassó, barrejarem, i per últim hi afegirem les rodanxes d’albergínia. Ho remenarem tinguen molta cura de no malmetre les làmines i rodanxes (doncs són bastant fràgils i delicades) i ja podem servir-ho. Quantitat per dues persones segons mida de les peces. 

SUGGERIMENTS.- El coriandre és pot substituir per alfàbrega.