Quiche de pèsols i tonyina

La crema de llet és un producte que no ocupa un espai important al meu rebost, i sempre que puc el substitueixo per la llet que és més lleugera. A casa les quiches les acostumem a servir com a plat únic acompanyades amb una amanida feta amb productes de temporada.

QUICHE DE PÈSOLS I TONYINA 


Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 3 ous, 200 mil·lilitres de crema de llet o llet, 200 grams de pèsols, 1 llauna de tonyina de 150 grams escorregut, 60 grams de formatge Parmesà, 1 cullerada sopera de mostassa Dijon, 15 grams de menta fresca picada fina i pebre. 

Escalfar el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper, damunt i poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fons i la torno a posar al forn un cinc minuts. 
FARCIT.- Batre els ous en un bol (jo sols hi he posat un rovell) amb la crema de llet o la llet i un polsim de pebre negre. Afegir-hi el formatge Parmesà ratllat, la menta fresca picada, la mostassa de Dijon, els pèsols, la tonyina escorreguda i esmicolada i barrejar bé.
Vessar-ho dins de la massa brisa que ja tenim cuita. Posar-ho de nou al forn a coure uns 35 0 45 minuts a 180º de temperatura. 
La quiche es pot servir calenta, tèbia o freda, però acabada de fer a mi, particularment, m’agrada molt més. La mida del motllo és de de 28 centímetres i podeu calcular per 6 o 8 persones com a primer plat i per 4 persones com a plat principal, en ambdós opcions sempre acompanyades amb amanida. 

SUGGERIMENTS.- Si utilitzem pèsols congelats no cal bullir-los, sols descongelar-los.

  1. gravatar

    # by andreu.sanchez - 19 de juny del 2014, a les 12:17

    Hola Teresa,

    Hem vist que tens moltes receptes! Et volem presentar la pàgina myTaste.cat, una comunitat on els bloguers de cuina catalans poden compartir totes les seves receptes, segur que els usuaris gaudiran molt amb el teu blog!
    Hem creat també un Top blogs de receptes on podràs trobar la llista de tots els blogs que ja s’hi han afegit, i també hi podràs afegir el teu. I no t’has de preocupar, perquè tot és de franc!

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    MyTaste.cat