Espàrrecs verds amb salsa de llimona i all

Si teniu l’oportunitat d’anar a recollir espàrrecs no us la perdeu, doncs és tan o més gratificant que “anar al bolet”. Normalment jo els compro, ja que a la zona de casa nostra no se’n fan. L’espàrrec verd és baix en calories, té un baix contingut en sal i és ric en potassi. 

ESPÀRRECS VERDS AMB SALSA DE LLIMONA I ALL 


Ingredients: 24 espàrrecs, 10 grams de mantega, 2 cullerades d’oli, 2 cullerades de suc de llimona, 1 gra d’all de Belltall, sal i pebre.

Fer farcellets d’uns 12 espàrrecs per persona, coure’ls al vapor. Mentre es couen preparar la salsa. Posar en un cassó el suc de llimona, l’all laminat, l’oli, la mantega, la sal i el pebre i a temperatura molt baixa remenar-ho fins que estigui emulsionat, traure l’all i servir tot seguit, just acabat de fer. 
M’agrada presentar-ho en plats individuals, doncs trobo que queda molt bonic de colors, però també podeu posar-ho en una safata amb els farcellets i la sala a part -vosaltres mateixos- . 
Aquestes mides són per dues persones.