Sopa de carbassa i comí

Si us agrada la carbassa aquesta és una sopa que no us decebrà, ja que el toc que hi dóna el comí és realment sorprenent. Nosaltres no tenim l’hort prou gran per plantar-hi carbasseres, però sempre hi ha algun bon amic que en té i és generosos amb nosaltres i, sinó sempre queda l’opció de comprar-la que és lo que habitualment faig. 

SOPA DE CARBASSA I COMÍ


Ingredients: 1 quilo de carbassa, 1 ceba, 1 litre de brou vegetal, ½ culleradeta de comí, 1 cullerada de mostassa de Dijon, 1 cullerada de mel, oli i sal. 

Escalfar el forn a 200º. Tallar la carbassa a trossos sense pelar-la, posar-los en una safata al forn a coure durant uns 40 minuts fins que estigui tova i daurada. Pelar-la i triturar-la junt amb el brou, no hi poseu tot el brou de cop, millor fer-ho gradualment, doncs us podria quedar massa aigualida. 
Posar una mida d’oli en un olla i quan estigui calent afegir-hi la ceba ratllada i el comi i deixar coure durant un 5 o 6 minuts fins que la ceba estigui ben transparent. Afegir-hi la mostassa, la mel, una mica de sal i la carbassa triturada amb el brou, remenar-ho i, si cal afegir-hi una mica mes de brou, deixar-ho coure a foc baix durant 5 o 8 minuts més. Tastar-ho per si cal rectificar de sal i servir-la. Am aquestes quantitats en tindreu per 4 racions. 
Servir-la en plats fondos i amb un brot de orenga, alfàbrega, sàlvia… de color verd com a decoració.