Sopa de fredolics amb formatge i julivert

Res millor per afrontar un dia d’hivern que una bona sopa. La que avui us proposo està un pel fora de temporada, doncs a la Conca la temporada dels fredolics / negrets acostuma a cloure abans de Nadal, però encara que sembli estrany aquest any els hem collit al mes de febrer. 

SOPA DE FREDOLICS AMB FORMATGE I JULIVERT 


Ingredients: 500 grams de fredolics cuits, 1 ceba, 1 patata, 2 grans d’all de Belltall, 750 mil·lilitres d’aigua, 50 grams de formatge Parmesà ratllat, 4 cullerades soperes de julivert, sal, pebre i oli.

Posar en una olla una mica d’oli i quan estigui calent posar-hi la ceba a tallada a trossos petits, deixar-la coure uns 5 o 6 minuts amb l’olla tapada; afegir-hi els fredolics cuits ( bullits uns minuts) i els alls tallats a làmines i deixa-ho coure uns 10 minuts amb l’olla destapada i remenant-ho de tan en tan. Passats el 10 minuts afegir-hi l’aigua, salpebrar-ho, tapar l’olla i deixar-ho bullir uns 15 minuts a foc baix. 
Traure l’olla del foc, posar-hi el julivert, el formatge i triturar-ho. En aquest moment cal tastar-la per si cal rectificar-la de sal, si veiem que ens ha quedat massa espesa podem afegir-hi una mica més d’aigua, llet o soja, fins que tinguem una textura i consistència que ens agradi. 
Servir-la ben calenta en un plat fondo amb una fulleta de julivert al mig. El color de la sopa potser no és del tot atractiu, però no podem oblidar de quin color són els fredolics i per això ella té el color que té, ara lo que sí us puc assegurar que és molt i molt bona. 
SUGGERIMENTS: Els fredolics es poden substituir per xampinyons, el color serà més blanquinosos i també queda força bona.