Pastís de castanyes i vainilla

Les castanyes són uns dels fruits secs que menys calories tenen, però normalment sols apareixent a la nostra cuina per Tots Sants. Com a producte de tardor crec que val la pena incorporar-lo a la nostra dieta. Per començar res millor que fer-ho amb una recepta fàcil com el pastís que us proposo. 

PASTIS DE CASTANYES I VAINILLA


Ingredients: 250 grams de castanyes cuites i pelades, 200 grams de sucre, 100 grams de farina, 10 grams de llevat químic Royal, 4 ous i una cullerada de cafè de pasta concentrada de vainilla Bourbon.

Abans que res bullir les castanyes (400 grams de crues + o -) entre 30 / 45 minuts, les deixarem refredar una mica dins la mateixa aigua, les pelarem, les rentarem, les deixarem escorre una bona estona (podeu fer-ho el dia abans) i les triturarem. 
És important l’ordre a l’hora de barrejar els ingredients. Començarem barrejant les castanyes triturades amb el sucre, hi afegirem la farina amb el llevat, la vainilla en pols(opcional) els rovells ou (podeu posar-n’hi sols dos de rovells) i finalment les clares muntades a punt de neu, afegiu-les a la pasta, i barregeu-ho sense remenar gaire, perquè no es desinflin. 
Omplirem un motllo de 27 centímetres de diàmetre i ho courem a una temperatura de 180º al forn durant 1 hora, més o menys, fins que estigui cuit (per saber-ho punxar-lo amb un escuradents o broqueta i si surt sec és que ja està). El deixarem refreda dins el mateix motllo abans de treure’l i després en una reixa fins que estigui fred. 
Suggereixo guardar-lo en una caixa, ja que millor que no s’assequi. Aquest pastis ompla bastant per això podeu calcular ben bé que en surten 10 o 12 porcions.