Salsa pesto d'alfàbrega

El pesto d'alfàbrega és una salsa típica i originaria de la Liguria (Itàlia) i el seu principal ingredient és l’alfàbrega (Ocimum basilicum). Sembla que la paraula pesto ve del genovès “pestare” que vol dir picar o moldre en un morter que és la manera en que tradicionalment és preparava aquesta salsa. 
Tot i estar bàsicament associada a la pasta no deixeu de provar-la amb pèsols o mongetes tendres al vapor. 

SALSA PESTO D'ALFÀBREGA


Ingredients: 25 grams de formatge Parmesà ratllat, 25 grams de pinyons, 80 grams d’oli d'oliva, 15 o 20 grams d’alfàbrega fresca,  ½ gra d’all de Belltall i sal. 

Triturareu / barrejareu l’alfàbrega, el formatge Parmesà ratllat, els pinyons, l’all i l'oli d'oliva al robot, batedora de braç... o qualsevol altra aparell fins que tingueu una textura el màxim de fina i homogènia. Tastareu per si necessita un polsim de sal, però com el Parmesà ja juga el paper d'aquesta, segurament no us caldra.

Amb aquestes quantitats heu de calcular salsa pesto d'alfàbrega ben bé per quatre persones.