Puré d’albergínia

Aquest recepta mai recordo on la vaig menjar per primera vegada si al Marroc o un restaurant libanès o grec de Barcelona, però lo que si recordo que ens la van servir com un “meze” que podríem traduir per “boci, mos, queixalada… saborosa que sé serveix abans del plat principal”. La majoria del plats servits en un “meze” poden elaborar-se amb antelació, doncs s’acostumen a servir freds o a temperatura ambient, i això va molt bé sobretot si teniu convidats. De fet podríem dir que, bàsicament, és posar coses variades a taula i que la gent vagi servint-se al seu gust. 

PURE D’ALBERGíNIA


Ingredients: 2 albergínies escalivades, 1 gra d’all, 1 cullerada sopera de pasta de sèsam, 2 cullerades soperes de suc de llimona, 1 cullerada sopera d’oli, sal, pebre i menta fresca picada. 

Escalivarem les albergínies segons les possibilitats de cada un de nosaltres, no cal que us digui que són molt més bones fetes amb foc de llenya, però també podem fer-les al forn o a la planxa. 
Posarem en un bol les albergínies escalivades ja netes juntament amb el gra d’all picat, el suc de llimona, l’oli, la pasta de sèsam, la sal i un polsim de pebre mòlt i ho triturarem fins que tinguem un puré. 
Servir-ho amb una mica de menta picada al damunt i un rajolí d’oli. Lo millor per acompanyar-lo és la “pita”, però a mi, també, m’agrada servir-lo amb un variat de pans lleugerament torrats.