Bunyols de cigrons

Aquests bunyols tenen una clara influència del “falafel” un dels plats àrabs més popular, però la gran diferència és que aquests estan fets amb cigrons cuits i el “falafel” és fa amb cigrons remullats. 

BUNYOLS DE CIGRONS


Ingredients: 400 grams de cigrons de pot, 1 ceba ratllada, 1 o 2 grans d’all picats, 1 cullerada de cafè de comí molt, 1 cullerada de farina, 1 ou, 3 cullerades entre julivert i coriandre, sal, pebre, i oli. (opcional un polsim de pebre de Caiena o xili en pols). Amanida al gust o segons temporada. 

Triturar el cigrons, ben escorreguts, fins que quedin puré. Afegir-hi al puré de cigrons la ceba ratllada; els alls, el julivert i el coriandre picats; la farina, l’ou (sols la clara batuda) i les especies, barrejar-ho molt bé i salpebrar-ho. 

En una paella amb abundant oli i ben calent si van tirant culleradetes d’aquesta pasta i es fan els bunyols fins que quedin ben rossos. Posar-los damunt d’un paper per tal d’eliminar-ne l’oli i servir-los amb una amanida. Com a primer plat podeu calcular-ne que en tenim per quatre o sis persones.