Pastís de cireres

Les cireres que han entrar a casa, no han estat del nostre cirerer, doncs ha tingut un any dolent -el cirerer vull dir-. La melmelada la vaig fer amb les cireres de l’hort d’en Lluís Foix i les d’aquesta recepta són d’uns amics que cada any ens obsequien amb una bona caixa. Amb la melmelada feta, amb unes bones menjades de cireres com a postre i amb la caixa encara bastant plena, vaig pensar que m’havia d’aventurar amb el tema pastisseria i rellegint alguns dels llibres que tinc a casa, vaig trobar la recepta d’aquest pastís. 

PASTIS DE CIRERES


Ingredients: 500 grams de cireres, 200 grams de farina, 200, grams de sucre, 60 grams de mantega, 3 ous, ½ vas de llet, 1 cullerada de cafè de llevat en pols, 1 cullerada sopera de licor ( anís o segons cadascú ) i 1cullerada sucre llustre. 

Prepareu un motlle de 27 centímetres de diàmetre que untareu amb mantega si no és antiadherent o també podeu folrar-lo amb paper de forn. 
Traieu els pinyols de les cireres ( ben netes i eixugades) a sobre d’un plat, per anar recollint el suc que fan. En un bol, barregeu-hi el sucre i la mantega, estovada, però no fossa, fins que quedi una pasta ben llisa i cremosa; després aneu-hi afegint, d’un en un, els rovells d’ou, i remeneu-ho amb una espàtula de fusta fins que torni a estar tot ben barrejat. De mica en mica, aneu-hi afegint la farina, el llevat, la llet i el suc que heu recollit de les cireres (si n’han fet), i remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat; finalment, afegiu-hi la cullerada sopera de licor, i torneu-ho a barrejar; queda més aviat una pasta espesa. Deixateu les clares a punt de neu i, quan són ben fortes, afegiu-les a la pasta, i barregeu-ho sense remenar gaire, perquè no es desinflin. Tireu la pasta dins del motlle, repartiu-hi les cireres per sobre (amb el pes s’aniran enfonsant) i poseu-ho a coure uns 45 minuts, aproximadament. Temperatura a 180º, safata forn a nivell baix.
Quan és fred traieu-lo del motlle, poseu-lo sobre uns safata rodona i empolseu-lo amb sucre llustre.