Kebabs – Broquets de carn picada

No sé si són els KEBABS autèntics o no, però ja fa molts anys que els faig així, tal com me’ls va explicar la noia marroquí que treballava d’assistenta al pis de la nostra veïna del carrer Diputació de Barcelona. Ella sempre els feia amb carn de corder i assegurava que fets amb foc de llenya eren molt, però que molt més bons. Jo els faig de les dues maneres, aquests estan fets a la planxa.

KEBABS – BROQUETS DE CARN PICADA 


Ingredients: 300 grams de carn picada al gust, 100 grams de ceba ratllada, canyella, comí, nou moscada, julivert, menta, sal, pebre i oli. 

Se’m fa difícil dir-vos la quantitat de les especies, jo diria que és una mica de tot, també podeu tastar-ho per saber si ja està al punt. Passa lo mateix amb la carn, ja que podeu fer-les d’una sola carn o barrejades. 

La ceba ratllada l’heu de deixar escórrer perquè elimini tota l’aigua, per això us aconsello que sigui lo primer que feu. Barregeu tots els ingredients molt bé, després tapeu amb un drap i deixeu reposar una hora a la nevera. 

Poseu a escalfar la planxa, mulleu les broquets si son de fusta, i amb les mans també mullades aneu fent les broquets, deixeu-les damunt del marbre fins que estiguin totes fetes. Poseu un raig d’oli a la planxa que ja estarà ben calenta i poseu-hi les broquets, no les heu de coure molt, ja que us quedarien seques, uns 3 o 4 minuts no més. En surten entre 8 i 10, jo les acompanyo d’una bona amanida i faig plat únic, però això de les quantitats sempre fa de mal aconsellar, ja que depen de la gana que tingueu.