Terrina de verdures

Vull demanar-vos que em feu confiança, doncs aquesta recepta que d’entrada us pot semblar complicada jo la classificaria, sols, d’elaborada. Té molts d’aspectes positius com ara: la podeu preparar el dia abans si teniu convidats, és una bona manera de que els nostres infants s’aficionin a menjar verdura; agraireu trobar-ne una porció (ja feta) a la nevera a l’hora de sopar després d’un nefast dia a la feina; és saludable, lleugera… entre moltes altres coses. La primera vegada imposa una mica, però bàsicament us heu de centrar en que necessiteu tres tipus de verdures de diferents colors i una quarta per separar-les entre si. Les mides i proporcions sempre són les mateixes. 

TERRINA DE VERDURES


Ingredients: 250 grams pastanagues netes, 250 grams de patates netes, 300 grams de pèsols nets (poden ser congelats), 130 grams d’espinacs netes, 45 grams de mantega, 20 grams de Parmesà ratllat, 3 ous grans, 3 cullerades soperes de llet, sal, pebre i oli. 

Heu de partir de la base que cal coure les verdures per separat i fer exactament igual amb cada una de elles fins obtenir un puré o massa. Per arribar en aquest punt podeu triturar les verdures amb la batedora o xafar-les i barrejar-les molt bé a mà. Cada verdura s’ha de barrejar amb un ou gran, una cullerada sopera de llet i 15 grams de mantega, salpebrar-ho i reservar-ho en un bol fins el moment de muntar el motllo. Per fer la separació entre verdures jo he utilitzat espinacs passats per la paella, però també queda molt bo amb ciboulette tallada molt petitona. 

Emmotllar.- Untareu amb mantega un motllo rectangular de (25x10,50x7cm) més o menys, folrareu la base amb un paper encerat, també untat amb mantega per la part de dalt o sigui sobre la que hi espolsareu els 20 grams de Parmesà ratllat. Un cop fet això ja podeu posar-hi el primer dels nostres pures, procurant repartir-lo el màxim d’igual, a continuació hi posareu una fina cap d’espinacs com a línia de separació (o la verdura que hàgiu triat) i damunt el segon dels nostres pures, repetireu amb els espinacs i cloureu amb el tercer puré. No hi ha cap ordre, aquest l’heu de triar vosaltres segons els colors que vulgueu donar-hi. 
Posareu el motllo ja ple a coure al bany maria al forn escalfat a 200ª prop d’una hora i quart, per saber si ja està cuit punxeu-lo. Deixeu-lo refredar a temperatura ambient, desemmotlleu-lo passant-hi un ganivet pel lateral del motllo i amb molta cura poseu-los damunt d’una safata traient-ne el paper del fons. Els podeu acompanyat d’un cabdell o qualsevol variat d’enciams. Podeu calcular per unes 8 persones com primer plat.