Galetes d'ametlla - Ametllats

Després o abans de fer crema toca fer galetes d'ametlla o ametllats per allò d'aprofitar, doncs amb els rovells farem la crema i amb les clares farem les galetes d'ametlla o ametllats. També es poden fer merengues, però a nosaltres no ens agraden gaire. 

GALETES D'AMETLLA - AMETLLATS

Ingredients: 150 grams d'ametlla crua triturada, 150 grams de sucre, 25 grams de farina i 3 clares d’ou. 

Trinxeu les ametlles a la mateixa textura que les trinxem per fer els panellets.
Escalfeu el forn a 180º de temperatura. Mentre s'escalfa el forn, en un bol barregeu l'ametlla, el sucre, la farina i les clares d'ou muntades a punt de neu fins que tingueu tots els ingredients ben barrejats. 
Poseu la massa a la màniga pastissera i repartiu-la en petites porcions damunt de les safates de forn que tindreu folrades amb paper sulfurat. Quan tingueu la safata plena l'aixecareu i deixareu anar (damunt del marbre des d'una alçada raonable) amb força un parell o tres de vegades, doncs això us ajudarà a donar millor forma a les galetes. Abans d'enfornar-les, poseu mitja ametlla al damunt de cada una d'elles. 
Han de coure uns 20 minuts, segons el forn. Heu de calcular que us sortiran entre 52 o 56 galetes.

SUGGERIMENTS.- Segons la mida dels ous necessitareu 3 o 4 clares.