Pastís de xocolata glacejat de crema de mantega i xocolata

No us deixeu impressionar per títol de la recepta, doncs encara que aquest sigui una mica llarga no és difícil de fer, ja que l’única feina que heu d’afegir-hi a la de fer un pastís és fer el glacejat. Jo l’acostumo a fer en dies assenyalats i que hi hagi prou gent a casa per menjar-lo tot, ja que el glacejat acabat de fer està molt més bo que si ha passat per la nevera. 

PASTÍS DE XOCOLATA GLACEJAT DE CREMA DE MANTEGA I XOCOLATA

Ingredients: 200 grams de farina, 50 grams de cacau amarg, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i 200 grams de cobertura de xocolata. 
Glacejat de mantega i xocolata: 60 grams de mantega, 55 grams de sucre llustre i 60 grams de cobertura de xocolata negra. 
Opcional decoració i farcit: melmelada de taronja, taronja confitada i menta fresca. 

Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponjosa i suau; hi afegireu els ingredients líquids, barrejareu bé; hi afegireu la farina, el cacau amarg i el llevat -no oblideu de tamisar-ho abans d’afegir-ho a la massa- remenareu amb energia perquè tot quedi ben incorporat i finalment hi afegireu la xocolata desfeta al bany maria i barrejareu fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats uns amb els altres. 
Vessareu la massa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35 /45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d’una reixeta. 
Tallareu el pastís per la meitat, el farcireu amb la melmelada de taronja (si us heu decidit per aquesta opció) i el cobrireu amb el glacejat de crema de mantega i xocolata. 
Totes les quantitats (pastís i glacejat) són per un motllo de 25 o 27 centímetres i en ambdós opcions heu de calcular que us sortiran entre 10 o 12 racions, ben bé. 

GLACEJAT: Batreu la mantega a temperatura ambient, això és important, amb el sucre llustre fins que aquesta crema tingui una textura suau, gens arenosa, i llavors hi afegireu la xocolata desfeta al bany maria, lleugerament freda, però encara líquida, barrejareu novament i ja podeu estendre-la per damunt del pastís. El glacejat es pot estendre totalment llis o de manera irregular. Amb aquestes quantitats de glacejat en tindreu per cobrir la part superior del pastís, si voleu també cobrir els laterals heu de duplicar. 

SUGGERIMENTS.- Si el pastís no us queda ben pla del mig no importa, doncs amb el glacejat podeu dissimular-ho. El pastís ha d’estar fred abans de cobrir-lo amb el glacejat. No poseu el glacejat mai a la nevera, ja que us perdrà la suavitat, doncs ja sabeu que passa amb la mantega a la nevera.