Pasta amb espinacs i mató al forn

Aquesta recepta és una bona opció per incorporar verdura a la nostra dieta. A mi m’agraden els espinacs, però sembla ser que no són del tot ben acollits entre els infants i, també, entre alguns adults. No té res a veure amb la clàssica recepta de “macarrons gratinats”, doncs els seu sabor i textura és força diferent, però si us animeu a fer-la estic segura que triomfareu. 

PASTA AMB ESPINACS I MATÓ AL FORN 

Ingredients: 180 grams de pasta (macarrons, pennoni…), 300 grams d’espinacs nets, 100 grams de mató, 30 grams de Parmesà, 70 mil·lilitres de crema de llet, 1 ou, ½ llimona (el suc), sal, pebre negra, nou moscada, oli d’oliva i mantega. 
Opcional: Llorer o farigola. 

Posareu a coure la pasta en una olla amb aigua, sal i unes fulles de llorer o una branca de farigola durant els minuts que us digui el fabricat. Vigileu de no passar-vos amb la cocció, ja que sempre l’heu de coure-la al dente. Mentrestant preparareu la salsa i coureu els espinacs. 

SALSA.- En un bol barrejareu la crema de llet i el suc de mitja llimona, hi afegireu el Parmesà ratllat, el mató, l’ou batut, la sal i el pebre negra mòlt, barrejareu bé de nou i reservareu. 

ESPINACS.- En una paella amb un rajolí d’oli hi anireu posant els espinacs nets -els heu d’anar trencant amb les mans mateix-, en un primer moment sembla que no els hi pugueu posar tots, però ja veure com minven a marxes forçades. Quan ja tingueu tots els espinacs a la paella els amanireu amb sal, pebre negra mòlt i nou moscada i els deixareu coure fins que hagin perdut tota l’agua, apagareu el foc i els afegireu al bol on hi teniu la salsa preparada, barrejareu i reservareu. 

Vesareu la pasta escorreguda en una safata que pugui anar al forn untada generosament de mantega i amb una cullera anireu repartint fins que tota la pasta estigui coberta de la barreja d'espinacs i salsa que havíeu reservat. Posareu la safata al forn escalfat a 180º i ho deixareu coure uns 30 minuts més o menys. Per tallar-ne bé les porcions millor que reposi uns 5 minuts. 

Heu de calcular que amb aquestes quantitats en tindreu per unes 2 racions com a plat principal i per 4 racions si el sevir com a primer plat. Una bona amanida de tomàquet és un fantàstic maridatge. 
Podeu utilitzar una safata o motllos individuals ambdós opcions són bones, ja que la pasta és molt fàcil de tallar si la feu en una safata. Crec que la millor pasta per fer aquesta recepta és qualsevol de la família dels clàssics macarrons. 

SUGGERIMENTS.- Suposo que ja ho sabeu, però una bona manera que la pasta no s’enganxi al fons de l’olla és remenar-la el primer minut, just acabada de vessar a l’olla, fins que arrenqui a bullir de nou l’aigua.