Guisat de gambes amb tomàquet i all

Fer les gambes guisades dóna una mica més de feina que fer-les a la planxa, però crec que val la pena, ja que el resultat s’ho mereix, doncs estan boníssimes. 

GUISAT DE GAMBES AMB TOMÀQUET I ALL 

Ingredients: 250 grams de gambes crues i netes, 1 ceba, 2 grans d’all de Belltall, 300 grams de tomàquets en conserva sencers i pelats, 250 mil·lilitres de brou vegetal, 100 mil·lilitres de vi blanc, sal, pebre, oli d’oliva i julivert. 
Opcional: sucre integral. 

Preparareu tots el ingredients abans de començar a cuinar, doncs us serà més ràpid i fàcil. 
Salpebrareu el caps de les gambes, els posareu a la paella amb un raig d’oli, quan hagin canviat de color els cobrireu amb el brou vegetal i ho deixareu coure uns 10 minuts més o menys, apagareu el foc, ho passareu pel colador xino i reservareu. 
Posareu una cassola al foc amb una raig d’oli d’oliva, l’all, la ceba i un polsim de sal, tapareu i ho deixareu uns 8 minuts remenant-ho sovint i fins que la ceba sigui brillant i transparent. Hi afegireu el tomàquets aixafats amb una forquilla, el vi, el brou (brou que hem reservat), salpebrareu i a foc suau ho deixarem coure uns 10 o 15 minuts fins que s’hagi espessit una mica. Heu de tastar-ho quan faci uns 5 minuts que està al foc per si necessita una mica de sucre, doncs el tomàquet, normalment, és més aviat àcid. 
Quan ja tingueu la salsa al vostre gust hi afegireu les gambes hi les deixareu coure uns 5 minuts més o menys, apagareu el foc i hi afegireu el julivert tallat petit. 
Servireu en un plat fondo amb un raig d’oli i julivert tallat petit pel damunt de les gambes. No us oblideu de posar una bona panera de pa a la taula i cullera, doncs els que no vulgui sucar pa a la salsa podrà menjar-la amb la cullera. 
Quantitats per dos persones. 

SUGGERIMENTS.- Si utilitzeu tomàquets frescos els haureu de ratllar en lloc de aixafar-los. Els tomàquets siguin en conserva o frescos és important la seva qualitat.