Crema amb fruites del bosc

Les úniques fruites del bosc que podem collir a casa són les mores, doncs cap altra creix al territori, però aquesta crema podeu fer-la amb qualsevol altra fruita collida per vosaltres o comprada, us desaconsello les congelades. 

CREMA AMB FRUITES DEL BOSC

Ingredients: 1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 150 grams de sucre, 50 grams de midó, 1 cullerada sopera d’extracte de vainilla i fruites del bosc (mores, gerds, maduixetes, nabius…) 

Rentareu, eixugareu, repartireu en uns bols les fruites del bosc, però us en reservareu algunes per posar damunt la crema. 

Apartareu una tassa de llet. Posareu la resta en una cassola / olla al foc amb el sucre. Barrejareu el midó i la tassa de llet que heu retirat abans amb els rovells d’ou i la vainilla i quan la llet que tenim al foc trenqui el bull, la barrejareu amb els rovells a poc a poc i la tornareu a posar al foc. Quan torni a començar a bullir retireu-la del foc, repartiu-la entre els bols que heu preparat abans i, abans que es qualli del tot, hi posareu alguns fruites damunt la crema.

Heu de calcular que us sortiran entre 6 i 8 racions.

Crema de tomàquet i síndria

Saludable, fàcil, econòmica, refrescant… una autèntica delícia pels dies calorosos de l’estiu. 

CREMA DE TOMÀQUET I SÍNDRIA

Ingredients: 1 quilo de síndria neta, 1 quilo de tomàquets, 6 cullerades soperes d’oli d’oliva, sal, pebre i una mica de cibulet.

Posareu en un bol el tomàquets netes i tallats a bocins més aviat petitons, la síndria també tallada i neta de llavors, un pessic de sal, un polsim de pebre mòlt i l’oli d’oliva, ho triturareu fins que quedi ben emulsionat, ho tastareu per si cal rectificar abans de passar la crema pel colador “xino” i la reservareu a la nevera fins el moment de servir-la. 

Heu de calcular que us sortirà un 1 ½ litres de crema (més o menys). Per poder apreciar millor el seu gust cal traure-la de la nevera una ½ hora abans de servir-la. 
Podeu posar-hi pel damunt una brins de cibulet tallats o unes fulles de menta, ja que ambdós són molt adients. 

SUGGERIMENTS.- Com la recepta és tan senzilla i bàsica l’èxit de la mateixa és que utilitzeu productes de qualitat.

Tirabuixons amb salsa de carbassó, fonoll i porro

No us agrada la sonoritat que té la paraula tirabuixó? a mi m’encanta i em recorda com han canviat les coses al nostre país, ja que a la meva infantesa els únics tirabuixons que jo coneixia (no sé vosaltres) eren els que em feia la meva mare els dies de celebracions importants. 

TIRABUIXONS AMB SALSA DE CARBASSÓ, FONOLL I PORRO 

Ingredients: 200 grams de tirabuixons, 8 cullerades soperes de salsa (aprox.), llavors de fonoll torrades i oli d’oliva. 
Opcional: menta fresca. 

Posareu a coure els tirabuixons en una olla amb aigua i sal durant els minuts que us digui el fabricat, però vigileu de no passar-vos amb la cocció, ja que sempre l’heu de coure-la al dente. 
Posareu la salsa de carbassó, fonoll i porro en el mateix bol o safata on tingueu pensat servir la pasta, hi vesareu, damunt, els tirabuixons escorreguts, barrejareu amb cura de no trencar-los, hi afegireu les llavors de fonoll torrades i un rajolí d’oli. 
Servireu el Parmesà ratllat en un bol, doncs així cada comensal es servirà al seu gust. Quantitat per dos persones. 

SUGGERIMENTS.- Suposo que ja ho sabeu, però una bona manera que la pasta no s’enganxi al fons de l’olla és remenar-la el primer minut, just acabada de vessar a l’olla, fins que arrenqui a bullir de nou l’aigua. 

Els tirabuixons, normalment els trobareu amb el nom de fusilli.

Quiche de tomàquets cirerol i Mozzarella

Normalment acostumo a substituir la nata líquida, tan associada a la quiche, per llet, però la recepta que avui us proposo no necessita cap d’ambdós productes o sigui que no haureu de decidir amb quin d’ells la feu. 

La Mozzarella és un formatge de pasta filada, amb un 45% de matèries grasses, fet amb llet de vaca i, originàriament, de búfala. No hi ha cap varietat de mozzarella que pugui comparar-se amb la feta amb la llet de les búfales d’aigua, però com aquesta no és gens fàcil de trobar als mercats i/o botigues lo millor és utilitzar-ne una feta amb llet de vaca, però de bona qualitat. 

QUICHE DE TOMÀQUETS CIREROL I MOZZARELLA 

Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 350 o 400 grams de tomàquets cirerol, 1 bola de Mozzarella (150 grams + o -), 150 grams de formatge ratllat (un mínim de 3 tipus), 2 cullerades soperes de mostassa Dijon, pebre negra mòlt i orenga sec esmicolat. 

Escalfeu el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt hi poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fondo i la torno a posar al forn un cinc minuts. 
Renteu, eixugareu el tomàquets cirerol i els reservareu. Tallareu a làmines fines la Mozzarella i reservareu. Ratllareu o esmicolareu el formatges que hàgiu seleccionat per posar a la quiche i reservareu fins el moment de muntar-la. 
Repartireu molt bé sobre el fondo de la massa brisa, ja cuita, la mostassa, damunt hi posareu les lamines de la Mozzarella i el formatge ratllat que hàgiu seleccionat. Tallareu el tomàquets cirerol per la meitat i els posareu damunt de la base de formatges amb que heu omplert el motllo, amanireu amb el pebre negra acabat de moldre i l’orenga sec esmicolat. La coureu al forn escalfat a 180º uns 30 minuts. 

La mida del motllo és de de 28 centímetres. Calculeu per 6 o 8 persones com a primer plat i per 4 persones com a plat principal, en ambdós opcions sempre acompanyada d’una amanida. Servir-la acabada de fer o tèbia, però mai freda, almenys pel meu gust.