Pollastró amb ceps

Sóc conscient que cada casa rosteix, majoritàriament, seguim la tradició familiar i jo també tinc la meva pròpia, la que us explico en aquesta post. Podeu fer-la amb algun altra tipus de bolet, però no us quedarà igual de gustos i aromàtic. 

POLLASTRÓ AMB CEPS

Ingredients: 1 pollastró de 1,200 grams (+ o -), 1 ceba, 2 pastanagues, 6 grans d’all de Belltall, 4 fulles de llorer, 3 o 4 tomàquets, 10 grams de ceps secs, sal, pebre negre mòlt i oli. 

Talleu el pollastró a quarts, renteu-lo i deixeu-lo escórrer una bona estona. Poseu el ceps en remull, talleu la ceba a làmines i les pastanagues a rodanxes i reserveu-les. Poseu una cassola al foc amb un mica d’oli. Mentre s’escalfa, salpebreu els quarts del pollastró, poseu-los a la cassola i enrossiu-los. Quan ja els tingueu ben rossos afegiu-hi les fulles de llorer, la ceba, les pastanagues i els grans d’all, tapeu la cassola, baixeu el foc i deixeu coure uns 15 minuts més o menys. Remeneu-ho i afegiu-hi els ceps i els tomàquets tallats per la meitat. Si cal podeu tirar-hi una mica d’aigua d’on heu remullat els ceps. Tapeu-ho i amb el foc baix deixeu coure uns 30 minuts més, fins que estigui fet. 
Jo crec que amb un quart de pollastró per persona n’hi ha més que suficient, però ja sé saps que això de la gana no tothom té la mateixa.